Vettel sem talált fogást Buemin Jerezben - F1VILÁG.HU

Vettel sem talált fogást Buemin Jerezben

HIRDETÉS

Sebastien Buemi ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta, és a tesztek második napján sem talált legyőzőre a spanyolországi Jerezben, pedig megérkezett a pályára csapattára, Sebastian Vettel, aki szintén a 2008-as autót vezette.

Sebastien Buemi ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta, és a tesztek második napján sem talált legyőzőre a spanyolországi Jerezben, pedig megérkezett a pályára csapattára, Sebastian Vettel, aki szintén a 2008-as autót vezette.

A svájci pilóta, aki a múlt heti teszteken sem talált legyőzőre, immáron ötödik napja diktálja a tempót a spanyol ringen.

Míg a múlt héten a Toro Rosso színeiben körözött Jerezben, ezen a héten a Red Bullal rója a kilométereket, és helyettesíti a sérülést szenvedett Mark Webbert. Teszi ezt olyan jól, hogy kedden is ő bizonyult a leggyorsabbnak, pedig csatlakozott hozzá márkatársa, Sebastian Vettel, aki szintén a 2008-as specifikációjú autóval ment.

“Kiváló tesztnapot teljesítettünk, minden egyes körben javítottam a köridőmön, ami mindenképpen jó a jövő évre nézve, így elégedett vagyok” – mondta Buemi a nap végén. “Egyre többet tudunk a slick gumikról, ami szintén nagyon fontos. Már alig várom a holnapot, és mindent megteszek azért, hogy tovább fejlődjek.”

A Red Bull Racing kivételével, a még jelenlévő két csapat, a BMW Sauber és a Williams a 2009-es szárnyakkal szerelt autójával rótta a köröket, ami az időeredményekben is megmutatkozott.

A harmadik helyen Nick Heidfeld végzett a BMW átmeneti autójával, miközben a gumikról és a beállításokról gyűjtött információt.

“A reggeli csúszás után az időjárás szinte tökéletes volt, így egy kiváló napot teljesítettünk” – mondta a német versenyző. “Rövid és hosszú etapokat futottam, hogy összehasonlíthassam a gumikopás mértékét. Az edzés végén néhány rajtot is gyakoroltam, hiszen ezen a területen is még finomítanunk kell a slick gumik bevezetése miatt.”

A BMW másik versenyzője, Robert Kubica eközben a KERS rendszerrel szerelt autóval dolgozott, és a stratégiákra fókuszált az eszköz használatával.

A Williams egy versenyzőjével képviseltette magát. A grove-i bázisú csapat színeiben Kazuki Nakajima gördült pályára, és 105 kört teljesített a 2009-es szárnycsomaggal ellátott FW30-as modellel.

A tesztek holnap tovább folytatódnak a spanyol ringen.

Hirdetés

Teszteredmények, Jerez, 2. nap:

 1. Sebastien Buemi      Red Bull      1:17.029
 2. Sebastian Vettel     Red Bull      1:17.319
 3. Nick Heidfeld        BMW Sauber    1:19.303
 4. Robert Kubica        BMW Sauber    1:20.006
 5. Kazuki Nakajima      Williams      1:20.332

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!