Niki Lauda

Vettel: Semmi különlegeset nem mutatott a Mercedes

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Az Ausztrál Nagydíjon győztes Sebastian Vettel szerint a Mercedes Forma-1-es csapatának különleges motormódja már kevésbé jelent előnyt a Ferrariéhoz képest.

Lewis Hamilton a melbourne-i időmérő edzésen bő 6 tizedmásodperccel volt gyorsabb a Ferrari versenyzőinél, Daniel Ricciardo pedig a kvalifikációt követően azt mondta, a Mercedes autójával bárki megszerezte volna a pole pozíciót.

A Mercedes V6-os erőforrása a hibrid éra kezdete óta élen jár, és főleg az időmérő edzések utolsó szakaszában [Q3] tudnak odacsapni vele Hamiltonék.

Vettel mindazonáltal nemrég úgy nyilatkozott, a Mercedes Ausztráliában „semmi különlegeset nem mutatott, nem nyújtottak többet, mint tavaly, sőt, talán ránézésre még kevesebbet is”.

„Azt gondolom, feltekerték a motort a Q3-ra, de nem 7 tizeddel” – fogalmazott a német, aki végül némi szerencsével nyert a vasárnapi versenyen.

„Ha gondosan megnézzük az időmérőn történteket, látható és el kell mondani, hogy gyorsak voltak a Q1-ben. Gyorsabbak nálunk. És Lewis a Q2-ben is gyors volt, majd a második etapján – nem tudom, hogy mi, de – valami történt.”

„Szóval a Q3-ban futott utolsó etapja volt az egyetlen igazi próbálkozás részéről, és kétlem, hogy az a javulás, amit elért, a motornak volt köszönhető. Talán 1 tized, vagy egy kicsit több – de nem 7! Szóval az ő érdeme volt az a kör, nem pedig a motorerőé.”

Vettel elismerte, szerencsével nyertek Melbourne-ben, és úgy nyilatkozott, a Ferrari autója „túlságosan tudatos” volt a szezonnyitón, majd hozzátette, reméli, „kevesebbet kell gondolkodniuk a következő versenyeken.”

Hamilton és Vettel egyébként a melbourne-i időmérő után vicces szóváltásba keveredett a sajtótájékoztatón. Amikor Vettel a teljesítményről, illetve a motormódról faggatta, Hamilton azt mondta, csak „szerette volna letörölni a vigyort a képéről”.

Arra a kérdésre, hogy a vasárnapi győzelem elégtételt jelent-e számára ezek után, Vettel így felelt: „Nem igazán. Azt mondta, csak viccelt, én pedig hiszek neki.”

„Nem hiszem, hogy le kell süllyednünk erre a szintre. Amíg poénkodunk egymással, addig rendben van, és egyetlen esettől eltekintve tavalyról, nincs problémánk egymással.”

„Még ha eltérő személyiségek vagyunk is, akkor is közös szenvedélyen osztozunk, és ettől egyenlőek leszünk. Imádunk versenyezni, megróbáljuk a legjobbat nyújtani, és amint autóba ülünk, igyekszünk legyőzni a többieket. Ebből a szempontból nem látom okát, miért ne jöhetnénk ki jól egymással.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek