Vettel: Semmi ok a pánikra - F1VILÁG.HU

Vettel: Semmi ok a pánikra

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy megbízhatósági problémák hátráltatták a jerezi teszt utolsó napján, Sebastian Vettel úgy gondolja, nincs okuk az aggodalomra.


Annak ellenére, hogy megbízhatósági problémák hátráltatták a jerezi teszt utolsó napján, Sebastian Vettel úgy gondolja, nincs okuk az aggodalomra.

A bajnoki címvédő szinte az egész délelőtti tréninget kihagyni kényszerült egy elektronikai meghibásodás miatt, ám ennek ellenére pozitívan nyilatkozott, mert úgy érzi, hogy sikerült előrelépést elérniük új autójukkal.

„Mikor először beültem az autóba, nagyon jó érzés ragadt magával, olyan volt, mintha hazatértem volna egy hosszú utazás után” – mondta Vettel.

„Az első benyomásaim az új RB8-as modellről hihetetlenül pozitívak, annak ellenére, hogy még meg kell ismernünk egymást. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy még nagyon az elején vagyunk, sok munka vár még ránk a szezon első versenyéig.”

„Most minden arról szól, hogy más és más dolgokat kipróbáljunk, és megszokjuk az autót. Most leginkább a sebességre fókuszálunk, mert meggyőződésem, hogy könnyebb egy gyors autót megbízhatóvá tenni, mint egy megbízható autót gyorssá varázsolni.”

Vettel szerint nagyon fontos, hogy még most rájöjjenek gyengéikre és a téli tesztidőszak alatt kijavítsák őket, azonban figyelmeztetett mindenkit, hogy nem szabad túlságosan aggódniuk a jelenlegi megbízhatósági problémák miatt.

„A másik nagyon fontos dolog, hogy nem kezdjünk el túl korán aggódni” – folytatta. „Teljesen normális, hogy vannak kisebb problémáink, ezért vannak ezek a tesztek.”

„Például volt egy kisebb technikai problémánk pénteken, de sikerült megjavítanunk. Hogy ne vállaljunk túl nagy kockázatot, motort cseréltünk, de ahogy azt már elmondtam, inkább most legyenek ilyen problémáink, mint élesben, a versenyeken.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!