Vettel semmit sem tudott Alonso problémáiról - F1VILÁG.HU

Vettel semmit sem tudott Alonso problémáiról

HIRDETÉS

Fogalma sem volt Fernando Alonso vasárnapi problémáiról a Red Bull Racing világbajnok versenyzőjének, Sebastian Vettelnek – ezt maga a német versenyző árulta el vasárnap, miután pályafutása 28. futamgyőzelmét is bezsebelte Bahreinben.


Fogalma sem volt Fernando Alonso vasárnapi problémáiról a Red Bull Racing világbajnok versenyzőjének, Sebastian Vettelnek – ezt maga a német versenyző árulta el vasárnap, miután pályafutása 28. futamgyőzelmét is bezsebelte Bahreinben.

A német versenyző a második helyről rajtolhatott a sivatagi versenypályán, és hamar uralma alá vonta a versenyt – végül mondhatni könnyű győzelmet aratott a bajnokság negyedik futamán, ám tudja, még korai a bajnoki címre gondolni.

„A verseny vége felé nagyon kényelmes helyzetben voltam, és egyáltalán nem gondoltuk, hogy végül ilyen „könnyű” lesz majd – a könnyű persze mindig idézőjeles, hiszen versenyt nyerni a Forma-1-ben soha nem könnyű” – mondta a világbajnoki címvédő a futam után.

„Azt kell mondjam, a futam elején azok a kerék a kerék elleni csaták igencsak élvezetesek voltak, utána pedig már simábban mentek a dolgok. Miért nem lehet minden nap ilyen?”

„Manapság az ember soha nem tudhatja egy verseny előtt, hogy mire számítson. Még ha nagyszerű időmérőt is futsz, az nem jelenti azt automatikusan, hogy gyors leszel a futamon. A legfontosabb dolog az volt, hogy hamar a többiek elé kerüljünk, mert az elmúlt versenyeken láthattam, hogyha beragadsz valaki mögé, az komoly hatással lehet a gumikopásra, és vasárnap nagyon fontos volt, hogy jól használjuk azokat a kemény keverékeket, melyeket az időmérőn megspóroltunk.”

Vettel kifejtette, nem tudott arról, hogy egyik legfőbb riválisának, Fernando Alonsónak problémái vannak DRS-rendszerével.

„Alonso esetéről semmit sem hallottam. Minden, amit tudtam, hogy problémája volt a hátsó gumikkal, de fogalmam sem volt arról, hogy technikai problémája is van az autóval. De ha tudtam is volna róla, az sem változtatott volna semmin, mert bőven voltak mások, akikre figyelni kellett. Mindkét Lotus simán feljött a mezőny elejébe, és hála az égnek elég nagy előnyünk volt ahhoz, hogy ne kerüljenek hozzánk túl közel.”

„Azt gondolom, nagyon sokat segített nekünk, hogy sikerült az első sorba kvalifikálnunk magunkat. A pole pozíció nem jött össze, de cserébe vasárnap begyűjtöttük a maximális pontszámot. És ugye mindenki tudja, melyik számít igazán? A Ferrarinak voltak problémái, de mindenki tudja, hogy nem lenne túl bölcs dolog leírni őket. Éppen ezért mi sem tesszük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!