Vettel sokat vár a Toro Rosso új autójától - F1VILÁG.HU

Vettel sokat vár a Toro Rosso új autójától

HIRDETÉS

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy a Scuderia Toro Rosso jól döntött, hogy a Monacói Nagydíjon mutatja be vadonatúj versenygépét, a Red Bull idei autójára épülő STR3-as modellt.

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy a Scuderia Toro Rosso jól döntött, hogy a Monacói Nagydíjon mutatja be vadonatúj versenygépét, a Red Bull idei autójára épülő STR3-as modellt.

Az e heti tesztek nyitónapját követően a német versenyző optimistán nyilatkozott az új modell teljesítményéről, amely véleménye szerint jól szerepelhet a hercegségben.

“Való igaz, hogy nagyon szűk a pálya, és jó esélye van a baleseteknek, de már régóta várunk arra, hogy bemutassuk az új autót” – mondta Vettel, akinek csapata korábban azért halasztotta el az új autó bemutatását, mert nem volt elég tartalék alkatrész ahhoz.

“Már alig várom, hogy élesben is kipróbáljuk az új autót. Sokan azt gondolják, hogy Monaco nem a legjobb hely arra, hogy bemutassuk az új autót, azonban ha soha nem vágunk bele, akkor esélyünk sem lesz hozzászokni ahhoz.”

Vettel az első napot azzal töltötte, hogy hozzászokjon az új autóhoz, annak beállításaival csak később kezd majd el foglalkozni.

“Mindig ugyan az a célunk. Egy olyan versenyen, mint Monaco, ahol bármi megtörténhet, soha nem lehet tudni, miként fogsz teljesíteni. Azonban célunk mindig az, hogy száz százalékot nyújtsunk, és ne hibázzunk. Az elmúlt versenyeken ez nem sikerült. Törökországban az üzemanyagtöltővel volt gond, így rengeteg a tennivalónk.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, az új autó elég lesz-e ahhoz, hogy a Toro Rosso bekerüljön az időmérő utolsó etapjába, a német pilóta a következőket válaszolta: “Soha nem lehet tudni. A többieken is múlik. Célunk mindig az, hogy jól teljesítsünk, és ne kelljen magyarázkodnunk. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk, azonban először magunkkal kell harcba szállnunk, és ha ez sikerül, már akkor büszkék lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!