Vettel: Sokkoló, hogy milyen könnyű dolga volt a Mercedesnek…

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Valósággal sokkolta a Mercedes melbourne-i dominanciája a téli tesztek után favoritnak kikiáltott Sebastian Vettelt. A Ferrari végigszenvedte a melbourne-i hétvégét, a négyszeres világbajnok pedig mihamarabb válaszokat akar.

Vettel a 3. helyről vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak, miután a szombati időmérő edzésen jócskán kikapott a két Mercedestől.

Bár a német versenyző és a Ferrari a futam elején igyekezett tartani a lépést az Ezüstnyilakkal, és egy korai kerékcserével megpróbáltak Lewis Hamilton elé kerülni, a taktika végül fordítva sült el.

Vettel a leintés után azt mondta, az egész versenyen nagyon rossz volt a tempója – ami pedig a legszörnyűbb, hogy nem tudja, miért alakult így.

„Most nyilván az a feladatunk, hogy megértsük, mi is történt” – mondta szemmel láthatóan csalódottan a négyszeres világbajnok.

„Meglepő és sokkoló, hogy mennyire gyors volt a Mercedes, és milyen könnyű dolguk volt ma. Nekünk viszont magunkra kell figyelnünk. Lesz pár napunk arra, hogy megvizsgáljuk a helyzetet, kielemezzük a visszajelzéseket, és átnézzük mindazt, amit gyűjtöttünk a hétvége során, hogy lássuk, mivel tudunk előállni.”

Pedig Vettel és a Ferrari remekelt a téli teszteken: az olasz istálló új, SF90-es versenygépe szinte szárnyalt Barcelonában, a teljesen eltérő melbourne-i körülmények azonban teljesen megváltoztatták az autó viselkedését.

„A barcelonai téli tesztek nagyon jól alakultak, és bár nem volt még összehasonlítási alapom, rögtön azt a visszajelzést adtam, hogy ez az autó nagyon-nagyon erős. De ezen a hétvégén nem tudtam megbirkózni vele.”

Fotó: Scuderia Ferrari

„Arra számítottam, hogy a versenyen jobb lesz a helyzet, de épp ellenkezőleg történt.”

Rosszul sült el a taktika

Vettel elismerte, visszatekintve rossz döntést hoztak azzal, hogy korán kiálltak a bokszba, és megpróbáltak Hamilton elé kerülni.

„Akkor nem tűnt hibának. Hogy őszinte legyek, nem tudom, mi történt. A második etap nagyon lassú volt kezdettől fogva, és csak rosszabb lett. Ha megnézzük a többieket, Max [Verstappen] 10 körrel később állt ki, mint ahogy Charles [Leclerc] is, és nekik nem voltak gondjaik a  gumikkal. Jelenleg még nem tudom biztosan, mi történt, meg kell vizsgálnunk.”

„Talán volt más problémánk is. Egy ponton rá is kérdeztem, hogy mi lehet a gond, miért vagyunk ilyen lassúak. Egyszerűen nem volt elég tapadás ahhoz, hogy gyorsabb legyek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek