Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Verstappen az élmezőnyből elsőként állt ki a bokszba a vasárnapi Kínai Nagydíjon, így lehetősége volt arra, hogy támadja az egy körrel később a bokszba hajtó Vettelt.

A Red Bull versenyzője a hátsó egyenes végén vetődött be Vettel Ferrarija mellé, ám kissé elfékezte magát, ami miatt a német újra elé tudott kerülni.

Vettel végül maga mögött tartotta Verstappent, és a 3. helyen zárta a futamot Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mögött.

„Láttam, hogy érkezik, és a sebességkülönbség az egyenesek végén idén igazán nagy tud lenni” – mondta a négyszeres világbajnok a Verstappennel vívott csatáról.

„Ráadásul ismerve Maxet, tudtam, hogy meg fogja próbálni. Szinte megjósoltam, hogy bevetődik, és próbáltam visszavágni, ami be is jött. Volt egy meredek pillanat, nyitnom kellett a kormányon kicsit, de jó volt.”

„Majdnem egy autóhossznyival elé tudtam kerülni, és az utolsó előtti kanyarnál nem volt túl szexi a szöge. Szórakoztató volt, de jobb lett volna, ha egy kicsit gyorsabbak vagyunk.”

Vettel idén először tudott dobogóra állni, és bár örül ennek, elmondása szerint sok munka vár rájuk, hiszen a céljuk az volt, hogy megszorongassák a Mercedeseket Sanghajban, ami végül nem jött össze.

„Örülök, hogy dobogóra állhattam, de persze kemény ez így, mert próbáltuk különválasztani a Mercedes-versenyzőket, de nem jött össze. Túl gyorsak voltak a rajttól kezdve. Volt egy kis versenyem Maxszel, ami szórakoztató volt, de a cél az volt, hogy levadásszuk a Mercedeseket. De túl gyorsak voltak ma, szóval szép munkát végzett Lewis és Valtteri.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek