Vettel: Számítottam már rá, de borzasztó érzés... - F1VILÁG.HU

Vettel: Számítottam már rá, de borzasztó érzés…

HIRDETÉS
Bár számított rá, mégis óriási csalódottságként élte meg Sebastian Vettel, hogy 2018-ban elveszítette a világbajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Bár számított rá, mégis óriási csalódottságként élte meg Sebastian Vettel, hogy 2018-ban elveszítette a világbajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben.

Vettel a 2. helyen ért célba a Mexikói Nagydíjon, ez azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megakadályozza Hamilton ötödik világbajnoki címét.

A Ferrari versenyzője a futam leintése után gratulált riválisának, a sajtótájékoztatón pedig beszélt arról, fájdalmas az, hogy újra át kell élnie a vereséget.

„Ez egy borzalmas pillanat. Az ember rengeteg munkát fektet bele, és persze azért eljutok arra a pontra, amikor már látom, hogy ez fog történni. Odafigyeltem matekórán, szóval tudok számolni, de nyilván próbáltam kitartani, ameddig csak lehet” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Háromszor át kellett már élnem ezt a csalódottságot… Amikor az ember rájön, hogy nem nyerheti meg a világbajnokságot, és ezek nem örömteli pillanatok. Ilyenkor nem egy pillanatra reflektálsz, hanem az egész évre. Arra a munkára, amit belefektettünk, abba a rengeteg erőfeszítésbe, amit megtettünk a tavalyi év vége óta egészen mostanáig. Megvoltak a lehetőségeink. A legtöbbet ki is használtuk, és volt, amiket nem. De alapvetően nem voltunk elég jók.”

„Nem akarok nagy ügyet csinálni ebből a napból. Láttuk, hogy ez jönni fog, de nyilván más azért. A saját dolgomra, a saját autómra fókuszálok. Egész évben ezért dolgozunk, és amikor már nem a te irányításod alatt vannak a dolgok, az nem túl jó, és nyilván le vagyunk sújtva.

„De azt gondolom, két hét múlva, Brazíliában ismét olyan erős leszek, amennyire csak tudok. Mert ez, amit megérdemel a csapatom, és mindenki Maranellóban, illetve azok az emberek, akik támogattak engem, Kimit és az egész csapatot.”

„Most talán nem én vagyok a legboldogabb, de két hét múlva ismét beülhetek abba az az autóba, amiről mindig is álmodtam, szóval van minek örülnöm.”

Vettelnek már nincs esélye a bajnoki címre, a Ferrari azonban még harcban van a konstruktőri trófeáért: az olaszok hátránya 55 pont.

Hirdetés

„Két hét múlva újra megmutathatjuk, mire vagyunk képesek, és nyilván a csapatért versenyzünk. Szükségünk van a pontokra, de azt gondolom, a legutóbbi hétvége jól alakult számunkra, és ez a hétvége is. Szóval remélhetőleg az utolsó két versenyen is erősek lehetünk” – mondta Vettel.

Arra a kérdésre, hogy az idei volt-e a legnehezebb éve a Forma-1-ben, a német így felelt: „Talán. Nem tudom.”

„Át kell gondolnom, de bizonyos tekintetben határozottan igen. Más volt, mint a korábbi évek, de azt gondolom, nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon erős csomagunk volt, versenyeket tudtunk nyerni. Az egyéni trófeáért már nem harcolhatunk, de a konstruktőri címért még igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!