Vettel személyesen akar beszélni Verstappennel

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Személyesen, zárt ajtók mögött szeretné megvitatni a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon történteket Max Verstappennel Sebastian Vettel.

Személyesen, zárt ajtók mögött szeretné megvitatni a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon történteket Max Verstappennel Sebastian Vettel.

A német versenyző úgy érzi, Verstappen túl agresszíven védekezett és nem hagyott neki elég helyet a verseny során, ezért ütköztek össze. A versenybírók versenybalesetnek minősítették a történteket.

Mivel Verstappen a másik Ferrarival, Kimi Räikkönenével is összeakaszkodott, Vettel szerint beszélni kell a holland fejével.

„Ő gyors, de nem segít az, ha úgy jön vissza a pályára, ahogy ő tette Kimivel szemben” – mondta Vettel.

„Szeretnék véget vetni ennek a ’Seb ezt mondja, Max pedig azt’ típusú diskurzusnak. Beszélni fogok vele erről a megfelelő időben, én a dolgok ezen fajta elintézési módját preferálom. De ha önök megkérdeznek engem, én elmondom a válaszomat.”

Vettel nem gondolja úgy, hogy meg kellett volna várnia, amíg Verstappen letölti 5 másodperces időbüntetését kerékcseréjre során.

„Mit gondolnak, hányszor engedhetjük meg magunkat, hogy várjunk? Nyilván én is versenyzem, nem csak ő. Ideális esetben az élen autózókkal is.”

„Töltött az akkumulátora, láttam, ahogy villog a lámpája, én pedig spórolni tudtam vele az S-kanyarokban, próbáltam közel maradni, és jól gyorsítottam ki a hajtűből. Jó szélárnyékom volt a 12-es kanyaron át, és egymás mellett voltunk, amikor ráléptünk a fékre és befordultunk.”

„Hasonló előzéseim voltak másokkal szemben is, és sikerült megoldanunk. Nem az a legfőbb előzési pont, de ha egymás mellett vagyunk, akkor szerintem helyénvaló ott próbálkozni. Én mindent megtettem, hogy elkerüljem az ütközést, de ha ő folyamatosan húz rám, mit kellene tennem?”

Vettel szerint Verstappennek lett volna lehetősége elkerülni az ütközést, és elmondása szerint a holland le is lépett a fékről, hogy megnehezítse a dolgát.

„A probléma az, hogy amint látta, hogy mellette vagyok, felengedte a féket, próbálta nyomni. De szerintem ez nem helyénvaló. Mindketten be kellett volna vegyük azt a kanyart, és aztán eldönteni, ki van belül vagy kívül.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek