Hírek

Vettel: Szerencsére nem volt nagy baj az autóval

Mindössze 55 ezredmásodperccel maradt le a pole pozícióról szombaton, Malajziában a Red Bull négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.


Mindössze 55 ezredmásodperccel maradt le a pole pozícióról szombaton, Malajziában a Red Bull négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző a mercedeses Lewis Hamiltonnal vívott kiélezett csatát a szakadó esőben, és bár végül lecsúszott a rajtelsőségről, egyáltalán nem csalódott. Bár kétségtelen, hogy alakulhatott volna simábban is az időmérő számára.

„A Q1 elején egy kicsit felment a vérnyomásom, de aztán később szerencsére minden rendben volt az autóval” – fogalmazott a címvédő, akinek versenygépében az energiatároló rendszer rakoncátlankodott az időmérő kezdetén.

„Nagyon nehéz volt vezetni ekkora esőben, a Q3 nem volt tökéletes. Szerettem volna megtenni még egy kört, mert úgy éreztem, tudok még javítani. Szoros lett a vége, és szerintem behozható lett volna a lemaradásom, de kétségtelen, hogyha Lewisnak is sikerül megtennie még egy kört, ő is gyorsult volna. Szóval nincs értelme az ilyen kezdetű mondatoknak.”

Vettel hozzátette, reméli, holnap sikerül jó eredményre váltani a második rajthelyet.

„Ha nem tévedek, holnap a pálya jobb oldaláról rajtolok majd, meglátjuk, hogy sikerül. De összességében nagyon örülök ennek az eredmények.”

A Red Bull világbajnoka műszaki hiba miatt nem ért célba a szezon első versenyén, Ausztráliában.

Szólj hozzá!