Vettel szerint a Ferrari ismét a Red Bull előtt jár

Sebastian Vettel szerint a Ferrari a múlt hétvégi Japán Nagydíjon ismét nagy riválisa, a Red Bull Racing elé került.


Sebastian Vettel szerint a Ferrari a múlt hétvégi Japán Nagydíjon ismét nagy riválisa, a Red Bull Racing elé került.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel a 3. és 4. helyeket szerezték meg a szombati időmérő edzésen, ám csak a 8. illetve a 6. pozíciókból vághattak neki a versenynek rajtbüntetéseik miatt.

A futamon Vettel a dobogó legalsó fokáért harcolhatott végül Lewis Hamiltonnal, míg Räikkönen ötödikként futott be, megelőzve Daniel Ricciardót.

„Sok pozitívuma volt ennek a hétvégének a büntetés ellenére – az időmérőnk nagyon erős volt” – mondta Vettel.

„Az autó tempója kiváló volt a versenyen, mi voltunk a második leggyorsabbak a pályán. Nem vagyok teljesen elégedett, mert ha esélyed van a dobogóra, és végül nem szerzed meg, az egy kicsit kiábrándító. De rengeteg pozitív dolgot tanultunk az autóval kapcsolatban.”

„A pálya karakterisztikája nagyon hasonlít a Silverstone-hoz, és elég nagy szél is volt – és ha összehasonlítjuk, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk arról, látható, hogy nagyon sokat fejlődtünk:”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari harcolhat-e a Red Bull-lal a szezon hátralévő versenyein, és megszerezheti-e a konstruktőri 2. helyet, Vettel csapattársa, Kimi Räikkönen hozzátette: „Ezen a hétvégén megvolt a tempónk. De a végeredmény nem mutatja ezt meg. Versenyről versenyre láttuk, hogy ide-oda ingadoznak az erőviszonyok a két csapat között, szóval nem tudom, hol leszünk majd a következő futamon.”

„De jó érzésekkel távozom a hétvége után, minden jól működött az autón, és remélhetőleg ugyanígy lesz a következő versenyeken is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS