Verstappen vs. Ocon

Vettel szerint a Mercedes a favorit Kínában

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

Noha pazar formában, két győzelemmel kezdte a 2018-as Forma-1-es szezont Sebastian Vettel, a német versenyző mégis visszafogott optimizmussal várja a hétvégi Kínai Nagydíjat.

Vettel Melbourne-ben és Bahreinben is nyerni tudott – az első versenyen szerencséje is volt a Ferrarinak, múlt hétvégén viszont erőből sikerült legyűrniük a Mercedest.

Sanghajban viszont teljesen más körülmények és pálya várja a mezőnyt, ami Vettel szerint eltérő erőviszonyokat eredményezhet.

„Két versenyen már túl vagyunk. Az eredmények tekintetében mindkettő remekül sikerült. Ami a versenyképességet illeti, Bahrein nagyon jó volt, de Ausztráliában a Mercedes autója volt a gyorsabb” – mondta a bajnoki éllovas.

„A versenyhétvégék teljesen mások. Most itt vagyunk Kínában, ami szintén egy jelentősen eltérő pálya. Hűvösebb van, mint Ausztráliában és Bahreinben, ami kulcstényező. Ha sikerül jól eltalálnunk az autó egyensúlyát és jól tudjuk működtetni a gumikat, akkor ismét harcban leszünk.”

Vettel hozzátette, ő a Mercedesre tekint favoritként, ugyanakkor számol a Red Bull-lal is.

„Nem tudom. Nehéz megjósolni, hogyan alakulhatnak a versenyek. De számomra a Mercedes a favorit. És én nem felejtem el azt sem, mi volt a téli teszteken. A bahreini körülmények talán kedveztek nekünk. Ez a pálya kegyes a gumikkal, szóval kíváncsian várom a pénteki hosszú etapokat. Persze lehet, hogy semmi nem lesz belőlük, mert megérkezik az eső.”

„És én számolok a Red Bull-lal is. Nagyon közel vannak egymáshoz a topcsapatok. Rengeteg verseny vár ránk, szóval senkit sem írnék le.”

„Tudom, hogy az autónk alapjai rendben vannak, és eddig remekül szerepeltünk, Melbourne-ben pedig szerencsénk is volt. De ez könnyen változhat. Bahreinben saját erőből győztünk. Az egyetlen negatívum a szerelőnk, Francesco sérülése. Beszéltem vele, jó hangulatban van, és amilyen hamar csak lehet, vissza akar térni a versenypályára.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek