Vettel szerint a Mercedes a favorit Kínában

Fotó: Bahrain GP
Sebastian Vettel (GER) Ferrari at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 7 April 2018.

Noha pazar formában, két győzelemmel kezdte a 2018-as Forma-1-es szezont Sebastian Vettel, a német versenyző mégis visszafogott optimizmussal várja a hétvégi Kínai Nagydíjat.

Vettel Melbourne-ben és Bahreinben is nyerni tudott – az első versenyen szerencséje is volt a Ferrarinak, múlt hétvégén viszont erőből sikerült legyűrniük a Mercedest.

Sanghajban viszont teljesen más körülmények és pálya várja a mezőnyt, ami Vettel szerint eltérő erőviszonyokat eredményezhet.

„Két versenyen már túl vagyunk. Az eredmények tekintetében mindkettő remekül sikerült. Ami a versenyképességet illeti, Bahrein nagyon jó volt, de Ausztráliában a Mercedes autója volt a gyorsabb” – mondta a bajnoki éllovas.

„A versenyhétvégék teljesen mások. Most itt vagyunk Kínában, ami szintén egy jelentősen eltérő pálya. Hűvösebb van, mint Ausztráliában és Bahreinben, ami kulcstényező. Ha sikerül jól eltalálnunk az autó egyensúlyát és jól tudjuk működtetni a gumikat, akkor ismét harcban leszünk.”

Vettel hozzátette, ő a Mercedesre tekint favoritként, ugyanakkor számol a Red Bull-lal is.

„Nem tudom. Nehéz megjósolni, hogyan alakulhatnak a versenyek. De számomra a Mercedes a favorit. És én nem felejtem el azt sem, mi volt a téli teszteken. A bahreini körülmények talán kedveztek nekünk. Ez a pálya kegyes a gumikkal, szóval kíváncsian várom a pénteki hosszú etapokat. Persze lehet, hogy semmi nem lesz belőlük, mert megérkezik az eső.”

„És én számolok a Red Bull-lal is. Nagyon közel vannak egymáshoz a topcsapatok. Rengeteg verseny vár ránk, szóval senkit sem írnék le.”

„Tudom, hogy az autónk alapjai rendben vannak, és eddig remekül szerepeltünk, Melbourne-ben pedig szerencsénk is volt. De ez könnyen változhat. Bahreinben saját erőből győztünk. Az egyetlen negatívum a szerelőnk, Francesco sérülése. Beszéltem vele, jó hangulatban van, és amilyen hamar csak lehet, vissza akar térni a versenypályára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!