Verstappen vs. Ocon

Vettel szerint a Mercedes kemény ellenfél lesz holnap

Bár jól indult a szuzukai hétvége számára, Sebastian Vettel úgy érzi, nem lesz könnyű megverni a Mercedes csapatát a Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén.


Bár jól indult a szuzukai hétvége számára, Sebastian Vettel úgy érzi, nem lesz könnyű megverni a Mercedes csapatát a Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén.

A német versenyző a nap legjobb idejével zárt az élen pénteken, miután azonban az első szabadedzést a Mercedesek uralták, kemény küzdelemre számít.

„Az autó egyensúlya rendben van, de szerintem még javulhatunk” – nyugtázta a ma látottakat a negyedik világbajnoki diadalára pályázó német.

„A gumik megóvása nagyon fontos ezen a pályán, főleg a futamon. Az autó jól működik jelen pillanatban, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jól állítjuk be.”

Vettel kifejtette, elégedett a ma látottakkal, ám tudja, nem lesz könnyű dolga Szuzukában sem.

„Jó volt látni, hogy ma odatettük magunkat, de a pénteki eredmények nem mindig fontosak. Holnapra tovább kell javulnunk, mivel a Mercedes erős lesz az időmérőn.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek