Vettel szerint a versenyre még van remény

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint akkor sem tudta volna legyőzni a Mercedeseket a Kínai Nagydíj időmérőjén, ha tökéletes kört teljesít.

Habár sokan arra számítottak, a Ferrari előnyben lesz a Kínai Nagydíjon, az eddigi eredmények nem ezt igazolják: a Mercedes kibérelte az első sort az F1 1000. futamára, a Ferrarik pedig csak mögülük rajtolhatnak majd. 

Vettel 3 tizedmásodperccel maradt el a Mercedesektől, és habár még tudott volna jobb kört teljesíteni, elmondása szerint az sem lett volna elég ahhoz, hogy megelőzze a britet.

A Q1-től kezdve jobbnak tűnt a Mercedes. Azt hiszem, jó időmérőnk volt, talán még volt benne egy kicsi. Összességében örülök, hogy az utolsó próbálkozásom sikerült, mert elég kicsi volt a különbség” – utalt Vettel arra, hogy csapattársa, Charles Leclerc mindössze 17 ezreddel maradt el tőle. 

„Azt hiszem, egy kicsit több is volt a körömben, de nem lett volna elég, hogy legyőzzük ezeket a srácokat ma.”

Vettel bízik a Ferrari versenytempójában, és abban, hogy az egyenesben lévő előnyük a kezükre játszik majd a futamon. 

„Iszonyatosan gyorsak a kanyarokban. Amikor közel kerülünk, van előnyünk az egyenesben, szóval ott majd valamint talán tehetünk ellenük” – mondta. 

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek