Vettel szerint bármi megtörténhet a futamon - F1VILÁG.HU

Vettel szerint bármi megtörténhet a futamon

HIRDETÉS

Habár a belga időmérőn is legyőzhetetlen volt, Sebastian Vettel szerint a vasárnapi futamon bármi megtörténhet, így egyelőre nem érzi úgy, hogy zsebében lenne a spái győzelem.


Habár a belga időmérőn is legyőzhetetlen volt, Sebastian Vettel szerint a vasárnapi futamon bármi megtörténhet, így egyelőre nem érzi úgy, hogy zsebében lenne a spái győzelem.

Ahogyan arra számítani lehetett, nagy izgalmakat hozott a Belga Nagydíj szombati időmérő edzése, melynek végén a listavezető Sebastian Vettel örülhetett, hiszen ismét megszerezte a pole pozíciót – ezúttal a mclarenes Lewis Hamilton előtt.

Vettel a kvalifikációt követően elmondta, nem volt könnyű dolga, ám úgy érzi, az RB7-es konstrukció rendkívül versenyképes száraz pályán – ez pedig bíztató, mivel az előrejelzések szerint száraz versenyre van kilátás.

„Úgy ahogy van, nehéz időmérő volt. A Q1-ben és a Q2-ben a trükkös körülmények miatt, aztán nagyon gyorsan száradt a pálya és az intermediate abroncsokkal csak az volt a cél, hogy átjussunk” – mondta Vettel.

„Nem éreztem kényelmesen magam az elején, de a Q2-ben nagyot léptünk előre. Újra felfedeztem a belga pályát és találtam új íveket is, a Q3-ban pedig már elég száraz volt ahhoz, hogy feltegyük a slickeket. Viszont az is biztos volt, hogy ha nem jön meg az eső, akkor az utolsó körben lejjebb is csúszhatunk.”

Vettel hozzátette, miután egyik szabadedzésen sem tudtak száraz pályán körözni, gyakorlatilag az időmérőn ismerkedett az autóval.

„Nem voltam túl boldog tegnap, illetve ma délelőtt, de megtettük a megfelelő lépéseket, különösen, amikor elkezdett száradni. Megpróbáltam összerakni az utolsó köröket a Q3-ban, próbáltam felmelegíteni a gumikat, olyan keményen nyomtam, amennyire csak lehet.”

„Néhány másodperccel előttem Lewis [Hamilton] autózott, és láttam, ahogy blokkoltak a kerekei. Egész végig elégedett voltam az autóval szárazon, és úgy tűnt, egyre gyorsabb és gyorsabb.”

„Ez egy olyan verseny lesz, ahol a rajttól a célig bármi megtörténhet. Majd meglátjuk. A legjobb előrejelzés itt az, ha felnézünk és kivárjuk, mi történik. A végén jó volt az autó egyensúlya száraz pályán, viszont az időmérő elején nem éreztem túl kényelmesen magam. Hosszú verseny lesz, de már alig várom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!