Vettel szerint erre van szüksége a sportnak - F1VILÁG.HU

Vettel szerint erre van szüksége a sportnak

HIRDETÉS
GP MONACO F1/2017

Egy első, négy második és egy harmadik hely. Ezek Sebastian Vettel eddigi idei időmérőkön megszerzett helyezései.

Az Orosz Nagydíj után Monacóban ismét a két Ferrari végzett az élen, ám meglepetésre ezúttal Kimi Räikkönen jobb időt futott csapattársánál, Sebastian Vettelnél.

„Látványos és izgalmas időmérő volt. Szerintem, rég láthattak a nézők ilyen szoros kvalifikációt. Mi is élveztük, és erre van szüksége a sportnak. Boldogok lehetünk, pláne azért, mert a két Ferrari van az első sorban.” – mondta a német.

Lewis Hamilton nem jutott be a Q3-ba, ettől függetlenül óriási izgalmakat hozott a kvalifikáció harmadik szakasza. A Ferrari nagyon gyorsnak bizonyult már a szabadedzéseken is, így a legfőbb kérdés az volt, melyik pilóta tudja a leggyorsabb kört megtenni a monacói aszfalton.

„Nagyon jól működött az autó, és saját erőből is képesek vagyunk nyerni. Ez egyértelmű. Nem tudom, mi történik a Mercedesnél, de az meglepett, hogy ennyire visszaestek. Hamiltonra gondolok ez esetben, mert Bottas közel volt hozzánk. Nem tudom, mi volt az oka, de mi csak a saját magunkkal foglalkozunk.”

Ezúttal Räikkönen szerezte meg a pole-t, csupán 43 ezredmásodperccel Vettel előtt, aki természetesen gratulált csapattársának.

„Lehettem volna gyorsabb a végén, persze a forgalom itt mindig beleszámít, de gratulálok Kiminek, mert remek munkát végzett.”

A négyszeres világbajnok persze pontosan tudja, hogy még egy apró hiba is sokba kerülhet ezen a pályán. De mindent megtesznek, hogy a holnapi versenyen is az élen végezzenek.

„Ez egy nagyon jó eredmény, persze a futamon sok minden fog történni, amikor versenykörülmények között teszünk meg sok kört. Ám bízunk benne, hogy meg tudjuk nyerni a futamot, és boldogok leszünk mindketten Kimivel.”

Hirdetés

Vettel 104 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát, Hamilton csupán 6 ponttal van lemaradva a némettől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!