Vettel szerint felzárkóztak a riválisok - F1VILÁG.HU

Vettel szerint felzárkóztak a riválisok

HIRDETÉS

Hazai nagydíján idei legrosszabb eredményét érte el a világbajnok Sebastian Vettel, aki fékproblémákkal küzdött a futam során, így nem volt képes száz százalékon teljesíteni.


Hazai nagydíján idei legrosszabb eredményét érte el a világbajnok Sebastian Vettel, aki fékproblémákkal küzdött a futam során, így nem volt képes száz százalékon teljesíteni.

Vettel a verseny utolsó harmadában szoros csatát vívott a ferraris Felipe Massával, s a küzdelem az utolsó előtti körben dőlt el, amikor mindkét versenyző harmadik kerékcseréjét teljesítette. A világbajnok csapatától kapott rádióüzenetében az hangzott el, hogy amennyiben Massa a bokszba hajt, Vettel maradjon ki a pályán, ha azonban a brazil versenyző elhalad a bokszutca bejárata előtt, akkor álljon ki a kerékcserére. A német pilóta ennek ellenére Massával együtt a pályán maradt, s ezt azzal magyarázta, hogy egyszerűen elfelejtett a pitbe hajtani.

“Mindenekelőtt sohasem szabad elfelejtened bemenni a bokszutcába” – nevetett a világbajnok.

“Valószínűleg lett volna esélyem az első kanyarban, hogy megpróbálkozzak valamivel, de végül túl messze voltam mögötte – és óvatosan kellett bánnom a fékekkel. Az egész verseny során prolémám volt velük, szóval nem akartam tesztelni a szerencsémet, és tönkretenni őket az utolsó körben. Végül meg tudtam szerezni a 4. pozíciót hála a szerelőknek, akik mindent remekül csináltak. És emlékezzünk, tavaly egy negyedik hely volt az, ami eldöntötte a bajnokságot.”

“Természetesen megpróbáltam mindent kipréselni az autóból, amit csak lehetett az utolsó kiállásig, és amikor odaértem a bokszhoz, nagyon szoros volt a dolog. Végül amikor kiengedtek, láttam, hogy a Ferrarinál még dolgoznak – ekkor tudatosult bennem, hogy enyém a negyedik hely. A fiúk megnyerték a kerékcsere-versenyt, de azt hiszem, a Ferrarinál problémájuk volt a bal hátsó kerékkel.”

A világbajnok elmondta, a hétvégén nem volt megfelelő tempójuk ahhoz, hogy előrébb végezzenek, és a verseny során végig problémákkal küzdöttek, amelyek újra és újra előjöttek.

“Alapvetően nem voltunk elég gyorsak ma. A rajtnál elég magabiztos voltam, még akkor is, ha az első néhány körben meglehetősen csúszós volt a pálya, és egy kis időbe telt, míg a gumikat a megfelelő hőmérsékletre hoztuk. Azt mondanám, hogy a rajtom jó volt, annak ellenére, hogy a két ferraris elkapott. Szóval hagytam elveszni a pozíciót, de Fernando hibázott, és sikerült visszaszereznem azt.

Arra a kérdésre, hogyan befolyásolta teljesítményüket az időjárás, Vettel így válaszolt: “Az elmúlt időszakban egészen jól teljesítettünk ilyen körülmények között, de ez a hétvége egy kicsit furcsa volt – sohasem éreztem magam száz százalékosan jól az autóban. Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, minden újra rendben lesz, de végül a problémák újra a felszínre kerültek. Most le kell ülnünk, és elemeznünk kell az adatokat. Remélem, Magyarországon nem lesz hideg, és újra jobbak lehetünk ott.

A hétvége során a McLaren és a Ferrari is remek szereplést nyújtott, és mindkét csapat megelőzte a Red Bullt. Vettel elismerte ellenfeleik teljesítményét, és úgy gondolja, további előrelépéseket kell tenniük, ha nem akarnak bajba kerülni.

Hirdetés

“Egy valami világossá vált számunkra a hétvégén: a többiek felzárkóztak, így tovább kell fejlődnünk.”

“Nem vagyok csalódott, de természetesen eleget akartam tenni a hazai közönségemnek. Rengeteg szurkolót láttam a Red Bull színeiben, szóval természetesen nyerni akartam volna, hogy boldoggá tegyem őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!