Vettel szerint Monacóban verhető lesz a Mercedes - F1VILÁG.HU

Vettel szerint Monacóban verhető lesz a Mercedes

HIRDETÉS

A címvédő Sebastian Vettel szerint a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon remek lehetőség kínálkozhat arra, hogy idén először legyőzzék a Mercedes Forma-1-es csapatát.


A címvédő Sebastian Vettel szerint a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon remek lehetőség kínálkozhat arra, hogy idén először legyőzzék a Mercedes Forma-1-es csapatát.

A német istálló dominált a szezon első öt futamán, Nico Rosberg révén egy, Lewis Hamilton révén pedig négy futamot nyert.

A kanyargós monacói versenypályán azonban kevésbé jönnek ki az autók közti teljesítménykülönbségek, így a Red Bullnál abban bíznak, esélyük lehet legyőzni a Mercedes – még ha tavaly Nico Rosberg is nyerte meg a futamot a Hercegségben.

„Nehéz megjósolni, de Monacóban talán egy kicsit kevesebb motorerőre van szükség” – mondta Vettel.

„Persze szükség van rá, de talán nem annyira, mint más pályákon. És talán lesz némi eső is, ami szintén segíthet bennünket. Szóval mindig van esély arra, hogy legyőzzünk mindenkit.”

Vettel egy új kasztnit kapott a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjra, miután német sajtóhírek szerint az megsérült a szezon első részében.

„Nem meggörbült, valami más probléma volt vele. De azt gondolom, múlt vasárnap már megtettünk egy lépést a megfelelő irányba” – mondta Vettel.

„A múlt hétvége elég rövidre sikeredett, nem sok kört tudtam megtenni az edzéseken, de határozottan jobbak voltak az érzéseim az autóval kapcsolatban, mint a korábbi futamokon.”

Vettel tegnap, a barcelonai teszt második napján ismét autóba ülhetett, de elmondása szerint nem sokat foglalatoskodtak a monacói beállításokkal.

Hirdetés

„Nem, nem igazán. A gumik tekintetében is ugyanazokat használtuk, mint múlt hétvégén. Sokkal inkább azért volt hasznos számunkra ez a teszt, mert sikerült jobban megértenünk az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!