Vettel szerint nagyon csúnyák az új első szárnyak

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
„Nagyon csúnyának” tartja a 2019-ben használatos első szárnyakat a Ferrari Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A királykategória technikai szabályai némileg módosultak az idei szezonra annak érdekében, hogy az autók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzés legyen a versenyeken. Ezt elősegítendő, leegyszerűsítették az első terelőszárnyakat, melyek nem mindenkinek nyerték el a tetszését.

Köztük van Sebastian Vettel is, aki szerint egyszerűen csúnya az új megoldás.

„Az első szárny nagyon csúnya” – mondta a német. „Nem értem, miért ilyen széles. Pár éve visszatértünk a szűkebbekhez, mert azt mondták, a széles szárnyak ártanak a versenyzésnek.”

„Most pedig újra szélesek. Talán elfelejtettük ezeket a feljegyzéseket. Ha viszont megnézzük az autó többi részét, gyönyörű. De az első szárny minden csapatnál egy kicsit furcsának tűnik.”

A Forma-1 csapatai harmadik tesztnapjukat töltik Barcelonában, a Ferrari pedig eddig igazán gyorsnak és megbízhatónak mutatkozott. Vettel azt mondja, az új szabályok miatt nem lett nehezebben vezethető az autó, sőt.

„Jobban vezethető, mint amilyennek tűnik. Nem érezni nagy különbséget. A kérdés az, mennyit veszítettünk tavalyhoz képest. Még zárkózunk, de ezen a ponton egészen jónak tűnik a helyzet.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek