Verstappen vs. Ocon

Vettel szerint nem esett vissza Hamilton teljesítménye

Fotó: Bahrain GP

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, egyáltalán nem gondolja úgy, hogy Lewis Hamilton gyenge formában teljesített a szezon első versenyein, és biztos benne, a brit versenyző rendkívül komoly ellenfélnek bizonyul majd a továbbiakban.

Vettel megnyerte a 2018-as idény első két futamát, és bár Kínában nem jött ki számára a lépés, jelenleg vezeti a bajnoki pontversenyt.

Hamilton pedig sem Ausztráliában, sem pedig Bahreinben és Kínában nem tudott győzni, sokan pedig úgy tartják, a brit nem nyújt olyan jó teljesítményt.

Vettel viszont másképp látja: a német azt mondja, Hamilton remek formában van, és komoly ellenfél lesz majd a folytatásban.

„Nem volt ugyan még sok versenyünk, de szerintem úgy teljesít, mint általában. Nagyon jó munkát végez” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Az ausztráliai nyilvánvalóan az ő hétvégéje volt, de végül másképp alakult. Bahrein viszont a miénk volt. Hogy a kínai hétvége kié volt, abban nem vagyok biztos…”

„Azt gondolom, Lewis nagyon jó munkát végez, máskülönben nem lett volna olyan sikeres az elmúlt években.”

Vettel azt mondja, bár jól áll a bajnokságban, ez még semmit sem jelent, hiszen nagyon korai szakaszában járunk az évnek.

„Remélem, hogy én leszek az elsőszámú kihívó, bárki is legyen az ellenfél, de ez egy hosszú év. Jelenleg jónak tűnik a helyzetünk, de ez semmit sem jelent, mert ez az utolsó három versenyen számít majd, nem pedig az első három futamon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek