Vettel szerint pozitív teszten van túl a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Elégedetten nyilatkozott a bahreini tesztet követően a Ferrari német versenyzője Sebastian Vettel.

A német versenyző a 3. legjobb idővel zárta a szerdai tesztnapot, miután összesen 103 kört tett meg a Ferrari SF90-es kódjelű versenyautójával.

Amellett, hogy az olasz istálló tovább folytatta az idei versenygép fejlesztését, már gőzerővel készült a jövő hétvégi Kínai Nagydíjra is.

„Kihasználtuk az időt, köszönhetően a jó körülményeknek és a következetes pályafeltételeknek” – mondta Vettel a nap végén.

„Lehetőségünk volt kipróbálni különféle beállítás-konfigurációkat, és kiértékeltük az abroncsok viselkedését. Azt mondanám, hogy egy igazán pozitív nap volt. Megtettünk néhány rövidebb etapot délelőtt, délután pedig a verseny különböző fázisait szimuláltuk. Érdekes tréning volt, hiszen sikerült további adatokat gyűjteni, amik hasznosak lesznek majd a soron következő Kínai Nagydíjon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek