Vettel szerint továbbra is nyitott a bajnokság

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy teljesen nyitott a világbajnokság, miután a harmadik helyen végzett a hétvégi Belga Nagydíjon, mellyel hat pontot faragott hátrányából.

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy teljesen nyitott a világbajnokság, miután a harmadik helyen végzett a hétvégi Belga Nagydíjon, mellyel hat pontot faragott hátrányából.

A Red Bull német pilótája csak a negyedik sorból vághatott neki a 44 körös futamnak, azonban kiváló stratégiájának, és remek tempójának köszönhetően, alig lemaradva az előtte állóktól, a 3. helyen végzett.

Ezzel pedig 19 pontra csökkent a hátránya a bajnokság élén álló Jenson Buttonnal szemben, aki az idei évben először nem szerzett pontot, miután egy baleset miatt már az első körben kiesett.

“Úgy gondolom, mindenkinél több pontot faragtunk, az előttem végző két pilótát leszámítva, de ha vetünk egy pillantást a bajnoki tabellára, akkor ez egy kiváló eredmény” – mondta Vettel, aki visszatért a bajnokság harmadik helyére.

“Véleményem szerint még minden teljesen nyitott. A bajokság egy kicsit őrült, hogy teljesen őszinte legyek. Azt láthattuk ezen a hétvégén, hogy a Force India gyors volt itt, és gyors lesz Monzában is, tehát hullámzik a mezőny, így nagyon fontos, hogy egyenletes legyél.”

“A mai napon hat pontot hoztunk Jensonon, a bajnoki éllovason. Nem tudom, mi történt vele. Természetesen jó lett volna az első helyen végezni a versenyen, de a szombati időmérő után ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni magunkból.”

A német pilóta gyenge időmérőjét okolja azért, hogy nem tudott harcba szállni a győzelemért, ugyanis elmondása, és a sebességadatok szerint is gyorsabb volt, mint az előtte befutó két versenyző.

“Kiváló volt a sebességünk, és gyorsabbak voltunk, mint az előttünk végzők” – magyarázta. “Sokat veszítettünk az elején, de ennek ellenére egy kiváló eredményt sikerült elérnünk. Pontokat vettünk el a Brawntól, és több pontot szereztem, mint Jenson, illetve Rubens.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!