Vettel szerint ütőképes lesz a Ferrari Monte-Carlóban - F1VILÁG.HU

Vettel szerint ütőképes lesz a Ferrari Monte-Carlóban

HIRDETÉS

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel semmi okát nem látja annak, csapata, a Ferrari miért ne lehetne versenyképes a hétvégi Monacói Nagydíjon.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel semmi okát nem látja annak, csapata, a Ferrari miért ne lehetne versenyképes a hétvégi Monacói Nagydíjon.

Az olasz istálló nagy reményekkel vágott neki a legutóbbi, barcelonai megmérettetésnek, hiszen azt várta, új fejlesztéseinek hála sikerül közelebb kerülnie a Mercedeshez – ráadásul Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke is úgy nyilatkozott, győzelmet vár csapatától Spanyolországban.

A Ferrari ehhez képest nem remekelt – noha a versenyen győztes Max Verstappen mögött Kimi Räikkönen másodikként, Sebastian Vettel pedig harmadikként ért célba, nyers tempó tekintetében a maranellóiak nem tudtak közelebb férkőzni a Mercedeshez, sőt, a Red Bull is eléjük került.

A Spanyol Nagydíjat követő barcelonai teszten a Ferrari arra próbált választ találni, egykörös tempója miért maradt el a várakozásoktól, Sebastian Vettel pedig azt reméli, hétvégén, Monacóban már nem lesznek gondjaik.

„Azt hiszem, ez egy erős pálya lehet számunkra” – mondta a német.

„Tavaly nagyon versenyképesek voltunk, és szerintem sikerült fejlődnünk azokon a területeken, melyek fontosak Monacóban. Az autó a kerékvetőkön már jobban működik, ez pedig nagy segítség lehet Monacóban.”

Habár a Red Bull is javuló formát mutat, ráadásul nagy reményeket fűz a Renault új motorjához, melyet egyik versenyzője meg is kap hétvégén, Vettel egyelőre nem aggódik.

„Mi magunkkal törődünk. Olyan versenyképesek voltunk Spanyolországban, ahogy vártuk – kivéve a szombatot. Vasárnap erősek voltunk, csak az előzéssel bajlódtunk. Amikor sikerült előre jutnunk – ami nem sokszor fordult elő a versenyen –, akkor megmutattuk, hogy gyorsabbak vagyunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!