Vettel: Szó sem volt csapatutasításról! - F1VILÁG.HU

Vettel: Szó sem volt csapatutasításról!

HIRDETÉS
Sebastian Vettel szerint logikus döntés volt, hogy Kimi Räikkönen kezdte meg a kerékcseréket a Monacói Nagydíjon, egyszerűen neki jött ki jobban a lépés – csapatutasításról szó sem volt.
GP CANADA F1/2017

Sebastian Vettel szerint logikus döntés volt, hogy Kimi Räikkönen kezdte meg a kerékcseréket a Monacói Nagydíjon, egyszerűen neki jött ki jobban a lépés – csapatutasításról szó sem volt.

Vettel a második helyről kezdte meg a Monacói Nagydíjat, és egészen a kerékcserék végéig úgy tűnt, Kimi Räikkönen megnyerheti a versenyt, azonban kiállását követően a német állt vissza az élre – ezen ő maga is meglepődött elmondása alapján.

A négyszeres világbajnok győzelmével 25 pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben Lewis Hamilton előtt, azonban elmondta, csapatutasításról szó sem volt.

A Forma-1-ben általánosan elfogadott szabály, hogy csapattársak közül az elöl lévő versenyzőé a lehetőség, hogy először hajtson bokszba. A Ferrarinál ez így is történt, azonban most kivételesen nem ez volt a jó taktika.

„Nem volt terv a csapatutasításra” – nyilatkozta Vettel. „Beszéltünk a verseny előtt erről, és tiszta volt a dolog. Az élen állóé a prioritás, és ha nekem lett volna választásom, hogy először menjek ki, az lett volna a normális, hogy ezt akarom.”

„Ez azon ritka alkalmak egyike, amikor az a pozitív, hogy a riválisodnál később állsz ki. Hüvelykszabály, hogy ha te vagy előrébb, akkor tiéd az első kiállás. Ma ez az én malmomra hajtotta a vizet, én pedig éltem a lehetőséggel.”

„Nincs miért hazudni, nagyon boldog vagyok” – folytatta a német. „De elhiszem, hogy ő most egy kicsit idegesebb. Számomra a stratégia azt jelentette, hogy maradjak Valtteri (Bottas) előtt és közel Kimihez. Meglepődtem, hogy elé jöttem ki.”

„Versenyzünk, jól kijövünk egymással” – mondta Vettel Räikkönenről. „Megértem, hogy nem teljesen boldog ma. Az első etapban jól ment, aztán megkapta az üzenetet, hogy menjen be – ilyenkor megcsinálod a kiállást és nyomod neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!