Vettel szóhoz sem jut első ferraris győzelme után

Forma-1-es pályafutása 40. győzelmét aratta a vasárnapi Maláj Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.


Forma-1-es pályafutása 40. győzelmét aratta a vasárnapi Maláj Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.

A négyszeres világbajnok a második helyről vághatott neki a bajnokság második versenyének, végül remek teljesítményének, illetve csapata kiváló taktikájának köszönhetően tisztességes küzdelemben legyűrte a Mercedeseket.

Vettel tehát első dobogós eredménye után első győzelmét is megszerezte a Ferrari színeiben, mely csapat utoljára közel két éve, a 2013-as Spanyol Nagydíjon örülhetett diadalnak – akkor még Fernando Alonso révén.

Vettelnek utoljára 2013-ban, a Brazil Nagydíjon sikerült elsőként átszelnie a célvonalat.

„Rég volt már, hogy utoljára a dobogó legfelső fokán álltam, ráadásul ez az első alkalom a Ferrari színeiben” – mondta rendkívül boldogan a négyszeres világbajnok.

„Nem találok szavakat. Nagyon boldog és büszke vagyok ma. Fair, tisztességes küzdelemben győztük le a Mercedeseket, szóval ez egy különleges nap – ezért is ragadtak magukkal annyira az érzelmek.”

„A tavalyi év nem alakult túl jól számomra – az autó kiváló volt, de nem tudtam kihozni belőle a legjobbat. De ez a versenygép nagyon fekszik nekem.”

Vettel hozzátette, már kezdettől fogva nagyon otthon érzi magát Maranellóban, és büszke arra, hogy honfitársa, egyben példaképe, Michael Schumacher nyomdokaiba léphetett.

„Nagy változás következett be a tavalyi évad után, de a csapat már az első napon nagy szeretettel fogadott. Amikor kinyíltak előttem a maranellói kapuk, olyan volt, mintha egy álmom válna valóra.”

„Korábban akkor jártam ott utoljára, amikor a kerítésen át Michael Schumachert figyeltem, most pedig már én vezetem ezt a tűzpiros autót.”

„A célunk az, hogy visszahozzuk a világbajnoki trófeát Maranellóba. Most viszont ki kell élveznünk a mai győzelmet.”

Mai győzelmének hála Vettel a bajnoki tabella második helyét foglalja el, hátránya 3 pont az éllovas Lewis Hamilton mögött.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!