Verstappen vs. Ocon

Vettel „szomorú” Räikkönen távozása miatt

Fotó: Singapore GP Media

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel bevallotta, „szomorú”, hogy Kimi Räikkönen az idei szezon végén távozik a csapattól, ugyanakkor úgy gondolja, nagyszerű, hogy egy olyan fiatal tehetség, mint Charles Leclerc lehetőséget kap a maranellóiaktól.

A Ferrari a héten jelentette be, hogy Räikkönen helyét 2019-ben Leclerc veszi át.

Vettel és Räikkönen köztudottan remekül kijönnek egymással, a német nemrég azt mondta, nem is kívánhatna magának jobb csapattársat.

Éppen ezért érthető, ha Vettel egy kicsit „szomorú”, hogy a „Jégember” távozik Maranellóból.

„A legfontosabb dolog, hogy tiszteljétek egymást csapattársakként” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„A ’bullshit’ szintje Kimivel abszolút nulla volt már kezdettől fogva. Természetesen más lesz jövőre. Mindenki más, eltérő lesz a dinamika, de szerintem Charles egy remek srác, és remélem, jól beilleszkedik majd.”

Vettel szerint nem kétséges, hogy Leclerc megérdemli a helyét a Forma-1-ben, és elismeri, jó dolog, hogy lehetőséget kap egy olyan csapattól, mint a Ferrari.

„Ez egy kiváló lehetőség számára. Ha gyors és tehetséges vagy, a kor nem számít. Szerintem megérdemli a helyét az F1-ben, és az is nagyszerű, hogy lehetőséget kap egy nagycsapatnál. A telefonszáma még nincs meg, de ha találkozom vele, váltunk majd egymással néhány szót – és bőven lesz alkalmunk arra a jövőben, hogy telefonszámot cseréljünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek