Vettel: Szoros küzdelem várhat ránk!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Jól alakult a Brazil Nagydíj pénteki edzésnapja Sebastian Vettel számára. A német alig maradt el a Mercedesektől Interlagosban, bár tudja, azért van még hová fejlődni.

Jól alakult a Brazil Nagydíj pénteki edzésnapja Sebastian Vettel számára. A német alig maradt el a Mercedesektől Interlagosban, bár tudja, azért van még hová fejlődni.

Vettel az első edzésen második, a másodikon pedig harmadik lett, kevesebb mint 1 tizedmásodperccel lemaradva az élen végző Valtteri Bottas, illetve csapattársa, Lewis Hamilton mögött.

A Ferrari versenyzője elégedetten nyilatkozott a gyakorlás után, habár tudja, a szombati időmérőig gyorsulniuk kell még.

„Azt hiszem, rendben volt a mai napunk. Tisztességes köröket tudtam futni, és szerintem a gumikról is sikerült tanulnunk. Még javítanunk kell az autón, mert nem éreztem olyan jónak, szóval van tennivaló” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ha sikerül jól eltalálnunk az egyensúlyt szombaton, akkor szoros küzdelem várhat ránk.”

Vettelnek az egyéni vb-címre már nincs esélye, csapata, a Ferrari viszont még megnyerheti a konstruktőri bajnokságot. Az őszi hibák után a német úgy érzi, most ismét jó formában vannak.

„Az elmúlt pár verseny igazán hasznos volt számunkra, mivel sok mindent megértettünk az autónkkal kapcsolatban – sok olyan dolgot, ami rossz irányba ment el” – magyarázta.

„Még próbálunk tisztább képet kapni és jobban megérteni, mi folyik itt.”

Vettelnek egyébként volt egy mókás pillanata is a második edzésen, amikor a rádión az alábbi üzenetet küldte mérnökének: „Lóg valami a lábaim között…a nyilvánvalón kívül. Valami lifeg a lábam körül…Büszke lennék, ha az lenne, amire gondoltok, de nem az!”

A négyszeres világbajnok az edzés után elárulta, egy csavar lazult meg a pilótafülkében.

„A legnagyobb problémánk ma szerintem az volt, hogy meglazult egy kis csavar, és a lábaim közé került.”

„Szóltam rádión, de amint kimondtam, beugrott, hogy ’ne, ne értsék félre’. Szóval újra el kellett mondanom – vicces volt! Végül megtaláltuk, és egy apró csavar volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek