Vettel: Szoros lesz a küzdelem a három topcsapat között

Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Mercedesek ugyan magabiztosan kezdték a Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéjét Suzukában, hiszen mindkét pénteki edzésen az első két helyen zártak, Sebastian Vettel viszont azt mondja, ők még nem hozták ki autójukból a legtöbbet. A német szoros küzdelmet vár a három élcsapat között.

Tájfunveszély miatt a szombati programot teljes egészében törölték Japánban, így az F1-es mezőny legközelebb a tervek szerint vasárnap, magyar idő szerint hajnali 3 órakor gurul pályára, ekkor tartják ugyanis az időmérőt, néhány órával később, 7 óra 10 perctől pedig a versenyt.

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes mindkét pénteki edzésen a leggyorsabb volt, és bár Charles Leclerc, a Ferrari pilótája nemrég azt mondta, úgy tűnik, Japánban nem nagyon tudják tartani az ezüstnyilak tempóját, csapattársa, Sebastian Vettel már jóval optimistábban nyilatkozott.

A német a pénteki edzésnap végén mindenesetre azt nem tudta megmondani, hogy a Mercedes lépett-e előre, vagy ők hátra, de az biztos, hogy van még hová fejlődniük.

„Talán a többiek autója más, és talán a miénk ugyanolyan, mint eddig – attól függ, hogy nézzük. Az biztos, hogy ma a Mercedes nagyon gyors volt, és rögtön nagyon kényelmesen érezték magukat a pályán” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„Talán előreléptek egyet, de lehet, hogy ez a pálya csak jobban fekszik nekik, mint a többi. Sok minden szerepet játszhat. Azt gondolom, mi még fejlődhetünk, szóval majd meglátjuk, mi lesz a helyzet vasárnap délelőtt.”

Vettel szerint nagy kihívás lesz majd, hogy a vasárnapi időmérőn egy teljesen nyers, eső által elmosott pályán kell teljesíteniük. A német mindenesetre reméli, a pénteken gyűjtött adatok hasznosak lesznek számukra a Mercedes elleni küzdelemben.

„Remélhetőleg sokkal inkább a tudás és elkötelezettség, mintsem az adatok és számítógépek döntenek! Ahogy mondtam, van még terület a fejlődésre, mert nem volt tökéletes napunk, szóval több van ennél az autóban.”

Vettel arra számít, nagyon szoros lesz a küzdelem a három élcsapat között vasárnap.

„Muszáj őszintének lennünk: a Mercedes nagyon gyors volt, valahányszor pályára gurult. Ráadásul a Red Bull is kényelmesebben érzi magát itt, szóval szoros lesz. Arra számítok, hogy mindkét csapat nagyon erős lesz vasárnap délelőtt is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!