Megosztás:

Vettel: Szorosabb a verseny, mint tavaly

Vettel szerint utólag már kár bánkódni a taktika miatt.
Vettel szerint utólag már kár bánkódni a taktika miatt. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel nem hibáztatja csapatát, amiért a rossz taktikaválasztás miatt elveszítették vezető pozíciójukat és végül csak a harmadik helyen értek célba.

Vettel egy remek rajtot követően mindkét Mercedest megelőzte – a harmadik helyről indulva már az első kanyar után az első pozícióban találta magát.

Alonso és Gutierrez balesete miatt azonban megszakították a versenyt, aminek a Ferrari egyáltalán nem örülhetett. A Mercedes a futam során szinte végig eltérő taktikát alkalmazott, és végül az ő döntésük bizonyult előnyösebbnek.

„A piros zászló nem segített, de megvolt az esélyünk” – nyilatkozta Vettel. „Nem számítottunk rá, hogy mindketten a kemény keverékre váltanak. Mi megpróbáltunk agresszívek lenni, de nem működött.”

„Mi agresszívebb taktikát választottunk – utólag belegondolva talán tudtunk volna mást is csinálni, de senkit nem fogok hibáztatni.”

A német versenyző úgy érzi, közelebb kerültek a Mercedeshez, és biztos benne, hogy komoly csaták alakulhatnak ki köztük az idei szezonban.

„Úgy tűnik, a csapat jó formában van, tudjuk, hogy mi is benne vagyunk a játszmában, és hogy felvehetjük a versenyt ezekkel a srácokkal. Határozottan közelebb vagyunk hozzájuk, mint tavaly.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Habár a pole pozícióból vágott neki az Ausztrál Nagydíj versenyének, szinte a középmezőnyből...

Hozzászólások

( komment)