Vettel: Talán én adom át a helyem Schumachernek

Fotó: Race of Champions
Fotó: Race of Champions
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője reméli, hogy hamarosan együtt versenyezhet a Forma-1-ben Mick Schumacherrel.

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője reméli, hogy hamarosan együtt versenyezhet a Forma-1-ben Mick Schumacherrel. 

A Ferrari szombaton hivatalosan is bejelentette, hogy Mick Schumacher, Michael Schumacher fia szerződést kötött velük, így már a Ferrari Akadémia tagjaként folytatja versenyzői karrierjét. 

Vettel a Race of champions eseményén együtt versenyzett a fiatal tehetséggel, ahol elmondta, bízik benne, hogy egy napon a Forma-1-ben is együtt küzdhetnek majd.

„Ez nagyszerű” – nyilatkozta Vettel. 

„Remélem, hogy sokáig nálunk marad, és egy napon majd versenyezhet velem. Vagy talán majd én adom át neki a kormányt, amikor abbahagyom a sportot” – mondta a négyszeres világbajnok a DPA hírügynökségnek.

A Ferrarinál több szakember születése óta ismeri Micket – vagyis 1999 óta, hiszen a fiú egy évvel Michael első ferraris világbajnoki címe előtt született. 

„Azt hiszem, ez egy remek történet” – nyilatkozta Luigi Mazzola, Michael volt mérnöke. „Mick bizonyított, és megérdemli, hogy az akadémia tagja legyen. Boldog vagyok, hogy a Ferrari legyőzte a Mercedest abban, hogy leszerződtesse őt, mert az akadémia jó környezet a fiatal pilótáknak a fejlődésre.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek