Megosztás:

Vettel tart attól, hogy megsérült a Ferrari váltója

Lehetnek még kellemetlen meglepetések a Ferrarinál.
Lehetnek még kellemetlen meglepetések a Ferrarinál. © Scuderia Ferrari

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel bevallotta, nagyon fél attól, hogy versenyautójának váltója megsérült a Maláj Nagydíj leintését követő balesetben.

A német versenyző a szepangi futam befutója után ütközött össze a Williams újoncával, Lance Stroll-lal, minek következtében versenyautója komoly károkat szenvedett.

A stewardok egyik versenyzőt sem büntették meg a történtekért, Vettel számára azonban még tartogathat kellemetlen meglepetéseket a baleset, nem kizárt ugyanis, hogy versenyautójának váltója megsérült.

A váltóművet a Ferrari visszaküldte maranellói központjába, ahol alaposan megvizsgálják majd. Ha nem sikerül megjavítani, és szükség lesz egy új egységre, Vettel 5 rajthelyes büntetést kap majd – hacsak a Ferrari nem tudja meggyőzni az FIA-t arról, hogy vis major történt.

„Megvizsgáljuk a váltót, de igen, ez egy újabb kellemetlen meglepetése lehet ennek a hétvégének” – mondta csalódottan a német, aki a szombati műszaki problémák után a vasárnapi futamon a 20. helyről rajtolva a 4. pozícióban ért célba.

„Remélem, hogy nem így lesz, mert ahogy mondtam, ez egy teljesen szükségtelen ütközés volt…”

Vettel egyébként a baleset után Pascal Wehrlein segítségével jutott vissza a bokszba – autójának kormányát pedig magával vitte, holott a szabályok szerint azt vissza kellett volna tennie a versenygépbe.


A kihágást megúszta büntetés nélkül a német, a Motorsport.com kérdésére pedig magyarázatot is adott tettére.

„Egyfajta reflex volt. Láttam, hogy Pascal megállt, én pedig nem tudtam visszarakni a kormányt, mert teljesen el volt fordulva a kormányoszlop. Az autó nyilván megsérült. Bedobtam az ülésbe, egyszerű reflex volt. Néha kinyitják a pályát a nézők számára, én pedig arra gondoltam, ez az egyetlen mozgatható elem. Mivel nem tudtam visszarakni, úgy gondoltam, magammal viszem, hiszen nem akarunk elveszíteni egy kormányt. Hogy szükség volt-e erre? Vélhetően nem.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Rendkívül bizarr balesetbe keveredett a Maláj GP leintése után Sebastian Vettel. A németet aztán...

Hozzászólások

( komment)