Vettel tartott a Lotusoktól a hajrában - F1VILÁG.HU

Vettel tartott a Lotusoktól a hajrában

HIRDETÉS

Idei nyolcadik, sorozatban negyedik győzelmét söpörte be Koreában Sebastian Vettel, ráadásul tette mindezt különösebb megerőltetés nélkül, első helye ugyanis egy percig sem forgott veszélyben.


Idei nyolcadik, sorozatban negyedik győzelmét söpörte be Koreában Sebastian Vettel, ráadásul tette mindezt különösebb megerőltetés nélkül, első helye ugyanis egy percig sem forgott veszélyben.

A Red Bull lassan négyszeres világbajnokát (előnye öt fordulóval a szezon vége előtt 77 pont) a biztonsági autós fázisok sem zökkentették ki, végig magabiztosan teljesített.

„Nem a legjobb dolog a safety car mögött autózni, de nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, nagyszerű ez a csapatnak”- kezdte még a dobogón állva a német.

„Amikor a biztonsági autó bejött, azonnal reagálnunk kellett, rögtön a bokszba hajtottam. Két első osztályú kerékcserénk volt, ez is kellett a sikerhez.”

„Szerencsére elég jó volt a tempónk ahhoz, hogy mindkét biztonsági autós szakasz után az élen maradjunk, pedig Kimi (Räikkönen) és Romain (Grosjean) is nagyon versenyképes volt, és jobban bántak az abroncsokkal is”- méltatta a mögötte leintett lotusos riválisait Vettel.

„A csapat szólt, hogy legyek óvatos. A tempóból is vissza kellett vennem, hogy a gumikat óvjam. Tudtuk, hogy ez a pálya különösen a jobb első gumikat terheli, de odafigyeltünk rá, így nem volt gond.”

„Nagyon élvezem a pillanatot, nagyszerű csapatunk van, remek időszakot élünk meg együtt. A bajnokság a világ legjobb pályáján folytatódik, ahol a rajongók teljesen őrültek, természetesen jó értelemben véve. Már nagyon várom, hogy ott legyünk, remek verseny lesz”- tekintett már előre Suzukára.

Előnyére utalva a vb-cím is szóba került a hivatalos sajtótájékoztatón. „Őszintén szólva, megpróbálok nem gondolni rá. A jelenre próbálok koncentrálni. Két éve sikerült Suzukában vb-címet nyernünk, de most több pont kellene. Persze jól állunk, de Fernandónak még mindig van esélye”- utalt rá, hogy egy hét múlva csak akkor lehet bajnok, ha nyer, miközben Fernando Alonso nem végez előrébb a 9. helynél. Matematikai esélye Kimi Räikkönennek és Lewis Hamiltonnak is van még a bajnoki címre.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!