Vettel történelmi győzelmet aratott Monzában - F1VILÁG.HU

Vettel történelmi győzelmet aratott Monzában

HIRDETÉS

A Toro Rosso pilótája, Sebastian Vettel élete eddigi legnagyobb sikerét ünnepelte, miután megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét az Olasz Nagydíjon, ahol parádés vezetést bemutatva, elsősége egy pillanatig sem volt veszélyben.

A Toro Rosso pilótája, Sebastian Vettel élete eddigi legnagyobb sikerét ünnepelte, miután megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét az Olasz Nagydíjon, ahol parádés vezetést bemutatva, elsősége egy pillanatig sem volt veszélyben.

Vettel, aki szombaton a sport legfiatalabb pole pozíciót megszerző versenyzőjévé avanzsált, mindvégig irányítása alatt tartotta a futamot és győzelmével újabb rekordot könyvelhetett el.

A mindössze 21 esztendős német pilótának huszonkét versenyre volt szüksége ahhoz, hogy megdöntse Alonso rekordját, és a Forma-1 valaha volt legfiatalabb futamgyőztesévé avassák.

“Hihetetlen” – kezdte mondandóját Vettel. “Az egész verseny problémamentes volt, az autó tökéletesen muzsikált. Fantasztikus versenyem volt, egy kiválóan megtervezett stratégia, azonban minden elsötétült, mikor áthajtottam a célvonalon és vezettem vissza a boxba. Az egész díjátadó ceremónia hihetetlen volt.”

“Kétség nem férhet hozzá, hogy ez életem eddigi legszebb napja, ezeket az érzéseket soha nem fogom elfelejteni, sokkal jobb, mint ahogy azt korábban gondoltam. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon, de nagyon köszönöm a csapat összes dolgozójának, fantasztikus munkát végeztek! Már a szezon elején tudtuk, hogy ilyen körülmények között többre vagyunk képesek. Fantasztikus! Nem is tudok mit mondani.”

Vettel bevallotta, kulcsfontosságú volt, hogy az első helyről rajtolhatott, ugyanis a látási viszonyok borzalmasak voltak a futam első részében. A német versenyző egy pillanatra sem torpant meg, folyamatosan növelte előnyét Kovalainennel szemben, akit végül 12 másodperccel előzött meg.

“Az, hogy az első voltam, és nem volt problémám a látási viszonyokkal, kulcsfontosságú volt” – magyarázta Vettel. “Sikerült már az elején meglógnom Heikkitől, és aztán nagyon keményen nyomtam.”

“Úgy gondolom, hogy a verseny felénél járva voltak a legtrükkösebbek a körülmények, mert nem állt már a víz a pályán. A versenyzők jobbra-balra cikáztak, hogy hűtsék az abroncsaikat, és nagyon-nagyon csúszós volt a burkolat az utolsó etapban.”

“Egy tökéletes hétvégét teljesítettünk, pole pozíció, futamgyőzelem, nem is tudok mit mondani.”

A Ferrarit leszámítva, 1957 óta nem volt példa arra, hogy olasz csapat állhasson fel a dobogó legmagasabb fokára.

Hirdetés

“Ez mindent elmond” – folytatta büszkén Vettel. “Az emberek hozzá vannak szokva ahhoz, hogy az olasz himnuszt hallják az eredményhirdetésnél, de eddig ez a Ferrarinak szólt. Ez egy különleges nap, egyhamar biztosan nem felejtjük el.”

“Már ismerem a rajtrács minden szegletét. Nagyon nehéz, mikor hátulról kell rajtolnod. Büszkék lehetünk magunkra. Boldog vagyok, hogy a győzelmet ünnepelhetjük. A csapat mentalitása megváltozott, a légkör fantasztikus. Mikor a verseny előtt az autóba ültem, azt mondták: ’Most verd szét őket’.”

“Pokolian hajtottam, és végül sikerült. A BMW, a McLaren, vagy a Ferrari is sokkal több emberrel dolgozik a gyárban a sikerért, nekünk mindössze 160 emberünk van Faenzában, akik most mind különlegesen érezhetik magukat. Én is köztük vagyok, egy csapat vagyunk, és nagyon boldog vagyok” – tette hozzá Vettel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!