Vettel: Torzult a Räikkönen formájáról kialakult kép - F1VILÁG.HU

Vettel: Torzult a Räikkönen formájáról kialakult kép

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint a Kimi Räikkönen formájáról kialakult kép némileg torzult, és házon belüli küzdelmük egyáltalán nem olyan egyoldalú, mint amilyennek az eredmények alapján tűnik.

Vettel 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, azóta pedig 10 versenyt nyert meg, Räikkönennek viszont még nem sikerült győznie azóta, hogy 2014-ben visszatért az olaszokhoz.

A finn viszont remek formában kezdte az idei szezont, és bár nyerni továbbra sem tudott, igyekszik tartani a lépést Vettellel, ennek köszönhetően pedig a Ferrari élen áll a konstruktőri pontversenyben.

Vettelt nemrég a Motorsport.com kérdezte arról, észrevette-e valamiféle formajavulást Räikkönen részéről.

„Azt hiszem, egy dolog az, ha az ember az eredményeket nézi, és más dolog, ha egy kicsit mélyebbre ás” – válaszolta a négyszeres világbajnok.

„Idén eddig hihetetlenül szoros. Hogy őszinte legyek, eddig a legtöbb pénteki edzésnapon ő volt a jobb. Én itt-ott küszködtem az autó megértésével, nem éreztem rá. Szóval ismerve őt és az erősségeit, hihetetlenül tehetséges versenyző, és képes megbirkózni a problémákkal.”

„HA MEGNÉZZÜK A KORÁBBI ÉVEKET, A VELE KAPCSOLATOS KÉP EGY KICSIT TORZULT. NEM VOLT OLYAN EGYOLDALÚ, MINT GONDOLNÁK AZ EREDMÉNYEK ALAPJÁN.”

Vettel a legtöbb statisztikai mutatóban jobb volt Räikkönennél az elmúlt több mint 3 évben.

[su_service title=”Vettel és Räikkönen egymás elleni eredményei” icon=”icon: exchange” size=”20″]

Hirdetés

Vettel

Räikkonen

Győzelmek 10 0
Dobogók 35 17
Pole-ok 8 1
Élen töltött körök 691 63
Pontok 873 589

 

[/su_service]

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte Räikkönent, egyetért-e azzal, hogy némileg torzult az ő teljesítményével kapcsolatos kép, így felelt: „A végeredmény számít. A többi nemigen.”

„Azok az emberek, akikkel együtt dolgozunk, pontosan tudják, mi történik, és mi nem. Nem igazán érdekel, ha egyesek azt gondolják, lassú vagyok. Én tudom, mit csinálunk.”

„Én nem kalkulálok a szerencsével. Bizonyos szempontból az ember azt kapja, amit érdemel. Annak sokkal inkább örülök, hogy megvan a sebességem. Ez a legfőbb dolgot. Csak össze kell raknunk a dolgokat, és biztos vagyok abban, hogy akkor még jobbak leszünk.”

Fotó: Shell

Az elmúlt hetekben egyre többször pletykáltak arról, Räikkönen helyét 2019-ben Daniel Ricciardo veheti át, Vettel azonban örülne, ha a folytatásban is a finn oldalán versenyezhetne.

„Remek páros vagyunk. Semmiféle probléma nincs, és nem is volt közöttünk. Szerintem ez hatalmas bónusz egy csapat számára, mi pedig csak élvezzük a munkánkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!