Fotó: Bahrain GP
Hírek

Vettel tudja, ha mindent jól csinálnak, győzhetnek Bakuban

Azok után, hogy Ausztráliában és Bahreinben nyerni tudott, Sebastian Vettel csak a 8. helyen zárta a legutóbbi, kínai versenyt. A Ferrari versenyzője viszont nem csügged, elmondása szerint ugyanis minden adott ahhoz, hogy győzzön Bakuban.

A négyszeres világbajnok 9 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát a címvédő Lewis Hamilton előtt, elmondása szerint pedig nagyon magabiztosan várja a hétvégi Azeri Nagydíjat, hiszen tudja: ha mindent jól csinálnak, győzhetnek Bakuban.

„A kínai csak egyike volt az idei 21 versenynek, nem a világ vége. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, de a dolgok nem alakultak jól számunkra. De nem bánkódom emiatt. A tempónk rendben van, és örülök, hogy sikerült szereznem néhány pontot” – mondta még a Kínai Nagydíjra visszatekintve Vettel.

„Magabiztosan várhatjuk a hétvégét. Olyan autónk van, mely eddig minden típusú pályán jól üzemelt. Viszont azt is tudjuk, hogy szoros a harc a három élcsapat között, és ha egy pillanatra elgyengülsz, a többiek ott lesznek. A legkisebb nüanszok az egyensúlyban vagy a gumihőmérsékletben dönthetnek a győzelemről vagy a vereségről. De ezt izgalmasnak találom. Tudjuk, ha mindent jól csinálunk, nyerhetünk.”

Vettel hozzátette, bár Lewis Hamilton idén még nem tudott versenyt nyerni, nem érzi úgy, hogy vége a Mercedes-dominanciának az F1-ben.

„Nincs még az a benyomásom, hogy a Mercedes dominanciájának vége. Számomra még mindig az ezüst a favorit… Mindhárom eddigi versenyt megnyerhették volna, és akkor más dolgokról beszélgetnénk.”

„Az autónk viszont nagyszerű, és rengeteg fejlesztési potenciált látok benne. Ez pedig önbizalommal tölt el.”

Az elmúlt hetekben egyre többet pletykáltak arról, hogy a Ferrari a 2019-es idényre leszerződteti Daniel Ricciardót, Kimi Räikkönennek pedig távoznia kell. Bakuban természetesen Vettelt is megkérdezték arról, mit szólna ahhoz, ha ismét az ausztrál lenne a csapattársa.

„Nem az én döntésem. Viszont nem lenne problémám vele” – mondta a német. „Dolgoztunk már együtt korábban még 2014-ben, ami egy elég rossz idény volt számomra.”

„Alapvetően régóta ismerem már őt, jó srác. Nyilván remek versenye volt Kínában, jó ezt látni.”

Szólj hozzá!