Megosztás:

Vettel tudja, mi volt a probléma pénteken

Vettel az első edzésen 6., a másodikon pedig 4. lett.
Vettel az első edzésen 6., a másodikon pedig 4. lett. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint a Brazil Nagydíj vasárnapján szoros csata alakulhat ki a Mercedes-Red Bull-Ferrari hármas között.

Vettel az első szabadedzésen csak a hatodik, míg a másodikon a negyedik helyet szerezte meg – utóbbin közel négy tizedmásodperces hátránnyal zárt az élen álló Hamiltonhoz képest.

A német versenyző elmondta, egyelőre nem aggódik a hétvégi teljesítményük miatt, hiszen tudják, hogy milyen területen kell javulniuk a hétvégén – ha ez sikerül, akkor vasárnap izgalmas csaták alakulhatnak ki az élmezőny tagjai között.

„Ezek még csak szabadedzések” – nyilatkozta Vettel. „Eddig egészen jól teljesítettük a programunkat, sikerült sok kört megtennünk, mivel az idő még jobb is volt, mint amire számítottunk. Ami a sebességet illeti, még egy kicsit javulnunk kell, mert egészen előre akarunk kerülni. Mögöttük szoros a verseny a Red Bull és köztünk, versenykörülmények között pedig még közelebb lehetünk mindannyian egymáshoz.”

„Szombatra az a feladat, hogy még jobban egyensúlyba hozzuk az autót” – folytatta a német. „Az utolsó szektorban kicsit alulkormányzott volt, emiatt nem úgy tudtam kijönni a kanyarból, mint szerettem volna. Csak később tudtam a gázra lépni, így időt veszítettem. Itt még muszáj néhány tizedmásodpercet találnunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Akárcsak az első szabadedzésen, a Brazil Nagydíj második tréningjén is Lewis Hamilton volt a...

Hozzászólások

( komment)