Vettel: Tudom, hogy jobb vagyok ennél!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nehezen indult számára a 2019-es szezon, Sebastian Vettel azonban azt mondja, magabiztosan várja a kínai versenyhétvégét, tudja ugyanis, hogy tud jobban teljesíteni az eddig látottaknál.

A német versenyző az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a 4. helyen ért célba, majd a bahreini versenyt végigszenvedte, és végül az 5. pozícióban intette le a kockás zászló.

A szezon második versenyhétvégéjén ráadásul képtelen volt tartani a lépést csapattársával, Charles Leclerckel, akit egy műszaki hiba fosztott meg végül a győzelemtől.

Vettel azt mondja, tisztában volt azzal, hogy az ifjú monacói érkezése új kihívásokat jelent számára, annak azonban örül, hogy amikor neki nem, csapattársának jól megy a szekér.

„Azt hiszem, a szezon előtt is elmondtam már, hogy ő másvalaki, szóval új és eltérő kihívást jelent majd. Én mindig tiszteletet mutattam akkor, amikor mások jól szerepeltek – mint ahogy tette ő Bahreinben” – mondta a német versenyző.

„A saját teljesítményemmel nem voltam megelégedve, mint ahogy az autóval kapcsolatos érzéseimmel, illetve a tesztekkel sem. Tudom, hogy lehetek jobb, és tudom, hogy sok versenyünk van arra, hogy ezt bizonyítsam. De amikor én nem vagyok topformában, jó, hogy ő igen.”

Vettel azt mondja, a szezon első két versenyén nem volt olyan az autó alatta, mint a barcelonai teszteken.

„Meglepetés volt, amikor megérkeztünk Ausztráliában, az autó pedig közel sem volt olyan, mint Barcelonában – nagyon instabil volt. A bahreini körülmények szerintem elég trükkösek voltak, és mindenki küszködött a széllel, és a többi… Meglepődtünk, hogy gyorsabbak voltunk a többieknél az egyenesekben, főleg, hogy Ausztráliában le voltunk maradva. Majd meglátjuk, hogy itt, Kínában hol végzünk.”

A négyszeres világbajnok a Bahreini Nagydíj után egy napot tesztelt a Ferrarival a szahíri pályán, elmondása szerint pedig itt lehetősége volt arra, hogy kipróbáljon bizonyos dolgokat.

„Hasznos volt körözni az autóval. Azt gondolom, tanultunk is valamit a viselkedéséről, amire talán nem volt lehetőségünk Barcelonában, mert ott még más dolgokra figyeltünk. És az a helyzet, hogy Barcelonában az autó viselkedése nagyon erős volt. Szóval remélhetőleg ezen a hétvégén jobban ráérzek majd.

„Már Bahreinben is sokkal jobb volt a helyzet, és a teszten lehetőségem volt arra, hogy kipróbáljak néhány dolgot.”

„Kínában mindent jól kell csinálnunk. Rendkívül szoros az élmezőny. Arra számítok, hogy a Red Bull is közelebb lesz, mint Bahreinben volt – nem vagyok biztos abban, hogy mi történt ott. De arra számítok, hogy szoros lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek