Verstappen vs. Ocon

Vettel: Tudom, hogy Leclerc le akar majd győzni engem

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nem aggódik amiatt, hogy 2019-ben egy feltörekvő tehetség, Charles Leclerc próbál majd meg bizonyítani az oldalán.

Leclerc a Sauberhez távozó Kimi Räikkönen helyét veszi majd át a csapatnál, és pontosan tudja, már első évében a győzelmekért kell harcolnia, ha meg akarja tartani helyét Maranellóban.

Vettel azt mondja, nyilván más lesz majd együtt dolgozni az ifjú monacóival, mint a rutinos Räikkönennel – akivel rendkívül jó kapcsolatot ápol –, ám a legfontosabb, hogy segítsék a Ferrari fejlődését.

„Természetesen másmilyen lesz” – idézi a német szavait a Kölner Express. „Charles nem Kimi, Kimi pedig nem Charles.”

„Meggyőződésem, hogy le akar győzni engem, mint ahogy én is le szeretném győzni őt! A játékszabályok mindenki számára világosak, nem volt ez másképp Kimivel sem. A lényeg, hogy a pályán együtt dolgozunk majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek