Vettel úgy érzi, elérhető lett volna a pole - F1VILÁG.HU

Vettel úgy érzi, elérhető lett volna a pole

HIRDETÉS

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint a Red Bull versenyautója elég erős volt Szingapúrban ahhoz, hogy megszerezze a rajtelsőséget a Mercedesek elől.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint a Red Bull versenyautója elég erős volt Szingapúrban ahhoz, hogy megszerezze a rajtelsőséget a Mercedesek elől.

A német versenyző végül csak a negyedik helyről startolhat ma, elmondása szerint ugyanis egyáltalán nem alakult simán a kvalifikáció.

„Nem volt teljesen sima a Q1. Nem időzítettünk jól” – mondta a címvédő a kvalifikáció után.

„Veszítettünk egy kört, és megtettünk egy extra mért kört egy garnitúrával, a Q2-ben pedig kimentünk, majd úgy döntöttünk, hogy visszajövünk. Ezért a Q3-ban csak egy garnitúra új gumink volt – szóval a felvezetés nem volt az igazi.”

„De végül meglehetősen elégedett voltam a gyorskörömmel. Azt gondoltam, több van benne, de talán túlerőltettem kicsit. Ha pedig túlhajtod a gumikat, túl messzire mész, annak megfizeted az árát a következő kanyarban. Márpedig itt nagyon sok kanyar van.”

Vettel kifejtette, a legtöbb problémája a második szektorban akadt.

„Apró dolgok ezek, de sok kicsi sokra megy, és nem jön meg az a tapadás, amiben reménykedsz. Nehéz megmondani, mennyit vesztettem, de talán már a gyorskörömet megelőző körben vesztettem. Nem tudom, mások mennyire elégedettek a gyorsköreikkel, de én azt hiszem, a pole elérhető lett volna.”

A Red Bull versenyzője elárulta, bár egy körön képesek voltak tartani a lépést a Mercedesszel, nehéz megmondani, mire lesznek képesek a mai versenyen.

„Elég trükkös lesz a helyzet vasárnap, mert ha mindenkinek a tempója olyan lesz, mint az időmérőn, akkor bizony nagyon szoros lesz. Ha csak két tizeddel tudsz gyorsabban menni körönként, akkor még nem tudsz előzni itt, szóval nem lesz egyszerű.”

Hirdetés

„De egy ponton a gumik is feladják majd, úgyhogy lesz némi zűrzavar. Remélhetőleg nem mi leszünk az elsők, akik elkezdünk küszködni, majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!