Vettel úgy érzi, feljavulhat a Ferrari az időmérőre

GP SINGAPORE F1/2019 -  VENERDI 20/09/2019
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel, Ferrari, Singapore Grand Prix 2019
Fotó: Scuderia Ferrari
Jócskán, 8 tizedmásodperccel elmaradt a pénteki leggyorsabb Lewis Hamiltontól Szingapúrban Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője mégis azt mondja, bizakodóan várja a folytatást.

A német azt elismeri, a Mercedes az utcai versenyhelyszínen jobb teljesítményre képes, ám a pénteki szabadedzések alapján a Ferrarinak még lesz területe a fejlődésre.

Vettel azt mondja, az egyensúly nem volt az igazi a mai szabadedzéseken, ám reméli, hogy a szombati időmérőre javul a helyzet.

„Azt gondolom, a Mercedes nagyon erős volt ma, de szerintem látható, hogy nemcsak egy körön” – mondta a négyszeres világbajnok. „Szerintem összességében gyorsabbak egy kicsit. Ami minket illeti, mi is lehetünk jobbak, szerintem tudunk még javítani az autón, úgyhogy majd meglátjuk.”

„Az egyensúly nem volt rendben. Máshogy kell elosztanunk a tapadást. Küszködtem egy kicsit az autó elejével, aztán a hosszú etapon minden túlmelegedett egy kicsit, és túl sokat csúszkáltam.”

„A rövid etapon futott köreink nem voltak tiszták, mert forgalomba keveredtünk mindketten, szóval nem igazán lehet megítélni. De összességében szerintem tudunk még finomítani az egyensúlyon, tudunk javítani az autón – aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég.”

A Ferrarinak ezen a hétvégén a Mercedes mellett a Red Bullra is oda kell figyelnie – főleg úgy, hogy Max Verstappen pénteken mindkét edzésen gyorsabb volt az olasz istálló pilótáinál.

„Azt nehéz megmondani, hogy a Red Bull mennyire volt gyors ma – nem tudom, hogy az etapjaik tiszták voltak-e. A holnapi időmérőn már tiszta lesz a kép, majd meglátjuk. Szerintem rendben leszünk. Remélem, hogy nem vagyunk túlságosan lemaradva!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!