Vettel úgy érzi, összejöhet még idén az ötödik vb-cím

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel továbbra is úgy érzi, van esélye arra, hogy 2016-ban megszerezze ötödik világbajnoki címét is a Forma-1-ben.


A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel továbbra is úgy érzi, van esélye arra, hogy 2016-ban megszerezze ötödik világbajnoki címét is a Forma-1-ben.

Vettel úgy vágott neki a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjnak, hogy abban bízott, megszerezheti idei első futamgyőzelmét. Bár a verseny az ő szempontjából jól indult azzal, hogy a két Mercedes kiütötte egymást az első körben, a Ferrari taktikája végül nem bizonyult nyerőnek.

Vettel a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen, valamint a finn Kimi Räikkönen mögött harmadikként ért célba, és noha ezzel 52 pontra csökkentette hátrányát az éllovas Nico Rosberggel szemben, sokak szerint a Ferrari már lemondhat a világbajnoki címről.

A Ferrari német ásza azonban másképp vélekedik – szerinte bőven van még idejük arra, hogy befogják a Mercedest.

„Azt hiszem, igen. Képesek lehetünk rá” – mondta Vettel, amikor arról kérdezték, le tudják-e győzni a német istállót 2016-ban.

Vet

„Van rá esélyünk. Nem vagyunk a legjobb helyzetben most, nem favoritként érkezünk meg Monacóba – a favorit továbbra is a Mercedes. De keményen próbálkozunk, ha pedig van esélyünk a győzelemre, megpróbálunk nyerni. Az első lépés az esetleges bajnoki címhez a monacói verseny lesz. Monaco után pedig jön Kanada. Szóval lépésről lépésre haladunk, nem nézünk annyira előre. De összességében meg vagyok győződve arról, hogy van még esély.”

A FERRARI EGY KÖRÖN SZENVED A GUMIKEZELÉSSEL

Vettel úgy véli, több potenciál van a Ferrariban annál, mint amennyit eddig mutattak, a legfontosabb azonban most az, hogy megoldják a szombati gumiproblémákat.

A német szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy a Spanyol Nagydíjat követően két napig Barcelonában tesztelhetnek.

„Azt hiszem, egyedülálló lehetőség az, hogy egy nagydíj után ugyanazon a pályán tesztelhetünk, többé-kevésbé hasonló körülmények között. Nem titok, hogy küszködtünk egy kicsit, szóval kedden délelőtt kipróbáltunk néhány dolgot. Alaposan meg kell vizsgálnunk a helyzetet. De nemcsak ezért vagyunk ma itt.”

A négyszeres világbajnok biztos benne, ha a Ferrari javítani tud szombati teljesítményén, az egyre javuló Red Bull sem jelent majd akkora fenyegetést.

„Ha sikerülne javítani a szombati szereplésünkön, nem lenne annyi fenyegetés. A Red Bull folyamatosan fejlődött, akárcsak mi. De azt hiszem, világos, hogy a szombat nem úgy alakul számunkra, ahogy gondoltuk, vagy ahogy reméltük.”

„Ha előrébb végeztünk volna az időmérőn, másképp alakult volna a verseny. Volna, volna, volna… Az eredményt tudjuk, és azt is, min kell dolgoznunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!