Vettel úgy érzi, vasárnap jó formában lesznek - F1VILÁG.HU

Vettel úgy érzi, vasárnap jó formában lesznek

HIRDETÉS

A harmadik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.


A harmadik helyről várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel.

A négyszeres világbajnok 8 tizedmásodperccel maradt alul a pole pozíciót megszerző Nico Rosberggel szemben, és bár elmondása szerint szeretett volna közelebb kerülni a Mercedesekhez, egyáltalán nem csalódott.

Vettel hozzátette, abban bízik, a vasárnapi versenyen harcba tudnak majd szállni a címvédő istállóval.

„A csalódottság nem a megfelelő szó. Persze szerettünk volna egy kicsit közelebb kerülni” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ennek ellenére nagyon elégedett vagyok, mert ennél többet ma nem érhettünk el.”

„A Mercedes egy kicsit talán jobban érzi a körülményeket. Remélhetőleg vasárnap nem ez lesz a helyzet. Holnap jó formában lehetünk. Mindazonáltal a Mercedes remek munkát végzett, télen is gyorsabbak voltak, és ez ma is megerősítést nyert. Majd kiderül, hogy sikerül-e közelebb kerülnünk.”

A többi csapathoz hasonlóan a Ferrari is komoly újításokkal érkezett meg Barcelonába. Bár Kimi Räikkönen esetében ezek a fejlesztések egyelőre nem váltak be – lapunk úgy tudja, a finnek hasonló problémái támadtak, mint 2014-ben, ezért számos területen visszaléptek –, Maurizio Arrivabene csapatfőnök elégedetten nyilatkozott.

„A fejlesztések rendben voltak ahhoz képest, amit pénteken láttunk” – fogalmazott a szakember.

„Barcelonában elég nehéz megjósolni a körülményeket. Sebastian viszont nagyszerű munkát végzett. Kiminek a második szektorban jóval több problémája volt, sokat szenvedett a szél miatt.”

Hirdetés

„Ennek ellenére elégedettek vagyunk, mert Sebastian autóján megerősítést nyert, hogy az új csomag jól működik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!