Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Vettel: Valami kimagasló eredmény kell év végére

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője szerint az időmérő edzésig még van lehetőségük javulni Abu Dhabiban – és nagy szükségük is lesz rá.

A Ferrari teljesítménye egyelőre elmaradt a Mercedesétől és a Red Bullétól az Abu Dhabi Nagydíj pénteki szabadedzésein. Az első tréningen Vettel a 8., a másodikon pedig a 6. pozícióban végzett csapattársa, Kimi Räikkönen mögött.

Vettel úgy érzi, egyelőre nem elég gyors az autó, így meg kell vizsgálniuk, hogy mely területeken tudnak még javulni szombatig, ugyanis az a céljuk, hogy a szezont egy kimagasló eredménnyel zárják le.

„Egy hullámvölgyekkel teli szezon van mögöttünk, így szebb, ha valami kimagaslóval fejezzük be” – mondta a német. „Egész jól ment ma, még akkor is, ha még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. A második tréningen jobban teljesítettünk, de az egykörös tempón még javítani kell.”

A négyszeres világbajnok szerint kulcsfontosságú lesz az, hogy ki, hogyan kezeli majd az abroncsokat a versenyen – szerinte ebből a szempontból a Red Bullnál az előny.

„Az, hogy ki lesz elöl a futamon, azt majd a gumikezelés dönti el – a Red Bull ezen a területen nagyon erős volt az elmúlt futamon.”

„Szoros csata lesz a három csapat között, de ahhoz, hogy itt nyerni tudjunk, fejlődnünk kell még. De azt hiszem, lesz beleszólásunk a dolgokba. Holnap még lesz lehetőségünk javítani.

Szólj hozzá!