Vettel: Vállalom a felelősséget az idei hibáimért - F1VILÁG.HU

Vettel: Vállalom a felelősséget az idei hibáimért

HIRDETÉS
Idén sem sikerült legyőznie Lewis Hamiltont a Forma-1-ben a Ferrarinak és Sebastian Vettelnek, a négyszeres világbajnok pedig azt mondja, mindent megtesz azért, hogy 2019-ben megerősödve térjen vissza a pályára.
Fotó: Scuderia Ferrari

Idén sem sikerült legyőznie Lewis Hamiltont a Forma-1-ben a Ferrarinak és Sebastian Vettelnek, a négyszeres világbajnok pedig azt mondja, mindent megtesz azért, hogy 2019-ben megerősödve térjen vissza a pályára.

Vettelék a szezon első felében méltó ellenfelei voltak a Mercedesnek, év közben azonban bevallottan rossz irányba indultak el a fejlesztésekkel, a csapathibák mellett pedig Vettel egyéni hibái is hozzájárultak az idei vereséghez.

A német versenyző Hamilton mögött másodikként ért célba a 2018-as szezon utolsó versenyén, az Abu Dhabi Nagydíjon, a leintés után pedig elárulta, kemény munka vár rájuk télen, de mindent megtesznek azért, hogy az idén tanultakat felhasználják a jövőben.

„Nyilván a szezon közepén elveszítettük egy kicsit a fonalat” – vallotta be a négyszeres világbajnok.

„Nem jöttek össze a dolgok, szóval vissza kellett lépnünk, aminek köszönhetően az év végén ismét versenyképesebbé váltunk. De azt gondolom, sikerült megértenünk, mi csúszott félre. Nyilvánvalóan megpróbálunk jobban szerepelni a jövőben, az pedig kulcsfontosságú volt ebből a szempontból.”

„Ugyanakkor pedig szerintem rengeteg leckét megtanultunk, alapvetően kemény évünk volt. Úgy gondolom, a csapatunk erős, van benne potenciál, de kétségtelen, hogy rengeteg minden történt csapaton belül. Elnökünk, Mr. Marchionne halála nyilván hatással volt ránk, kemény időszak volt, és szerintem rajtunk múlik, hogy megvizsgáljunk minden apró részletet, és megerősödve térjünk vissza, és erősebb csomagot építsünk a következő évre.”

Vettel hozzátette, pontosan tudja, hogy ő is több hibát elkövetett idén, ezekért pedig mindig vállalta a felelősséget.

„Szerintem soha nem volt gondom azzal, hogy felemeljem a kezem, ha hibáztam” – fogalmazott.

„Versenyzőként az ember tudja, milyen gyorsan fordulhatnak rosszra a dolgok, és milyen gyorsan alakulhatott volna másképp az idei év. Igen, felül kell vizsgálnom néhány dolgot, de vannak más dolgok is, amik szerintem rossz irányba vittek minket, és nincs szükség nagy felülvizsgálatra, és nem kell túlbonyolítani a dolgokat.”

Hirdetés

„Szerintem tudom, mit kell tennem. Kétségtelen, hogy visszatekintve itt-ott nem voltam a legjobb formában, szóval… én először magamat vizsgálom meg, és úgy gondolom, lehetek jobb annál, mint alkalomadtán idén.”

Fotó: Scuderia Ferrari

„Voltak versenyek, amikor sikerült mindent kihoznunk az autónkból és a csomagból, és úgy éreztem, mindent jól csináltam. Ennek nagyon örültem. De igen, így megy ez – néha ezért imádod a versenyzést, máskor pedig ezért gyűlölöd… Olyan ez, mint a síelés: talán tanulsz valamit éjszaka, mielőtt másnap ismét kimész a sípályára.”

„Nem gondolom azt, hogy a feje tetejére kell állítanunk a dolgokat, de biztos, hogy vannak dolgok, amikben fejlődhetek, és erősebbé válhatok. Most lesz egy kis időnk az elemzésre, és én mindig próbálok javítani a dolgokon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!