Vettel: Vannak unalmas versenyek, na és?

Fotó: Scuderia Ferrari
GP BRASILE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Sebastian Vettel, Ferrari,

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, bele kell törődni, hogy lesznek unalmas Forma-1-es versenyek, ezért nem érdemes folyamatosan az előzések hiányára panaszkodni.

A Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli nemrég közzétett statisztikái szerint közel feleannyi előzés volt 2017-ben, mint a 2016-os évad során. Az előzések szempontjából ez volt a legrosszabb idény a DRS-rendszer bevezetése óta.

Az adatok szerint idén 435 előzést láthatott a nagyérdemű, szemben a 2016-os adattal, amikor is 866 előzést produkáltak a versenyzők.

„Azt kívánom a jövő évre, hogy mindenki nyugodjon le. Néhány verseny unalmas, és? Én nem látok ebben problémát” – mondta a Ferrari idei bajnoki ezüstérmese, Sebastian Vettel.

„Nem hiszem, hogy újabb rekordokra van szükségünk – minden versenyen új rekordra, és egyre több előzésre. Való igaz, hogy néha nehéz előzni, főleg, ha hátul vagy, és gyors vagy, de mégsem tudsz előzni valamilyen okból kifolyólag. Ez idegesítő.”

„Ha viszont sikerül az előzés, az hatalmas érdem az autóban, néha még azon kívül is. Amit mondani akarok, hogy az előzés egy komoly eredmény kell, hogy legyen, nem kellene, hogy csak úgy odaadják.”

„Néha bele kell törődni és elfogadni, hogy van egy unalmas verseny, vagy épp kettő, de aztán jön egy újabb nagyszerű futam.”

Vettel idei riválisa, Lewis Hamilton mindazonáltal reméli, lesz változás ebben a tekintetben.

„Ami a versenyzést illeti, remélem, hogy lesz előrelépés, és könnyebbé válik az előzés” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Illetve, ha nem is könnyebbé, legalább tudjuk rendesen követni egymást, erre van ugyanis szüksége a sportnak. Minél több az előzés, annál szórakoztatóbbak a versenyek a nézők számára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!