Megosztás:

Vettel védelmébe vette a Ferrarit

Vettel küzdeni fog a szezon hátralévő versenyein is.
Vettel küzdeni fog a szezon hátralévő versenyein is. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel már a Japán Nagydíj elején kiesett műszaki hiba miatt – a ferraris idei világbajnoki álmai ezzel elszállni látszanak.

Vettel autóját már a verseny előtt, a rajtrácson elkezdték szerelni a csapattagok, ám úgy tűnik, nem sikerült a gyújtógyertyával kapcsolatos gondokat megoldaniuk. A német küszködött a pályán, majd a Ferrari szólt neki, hogy hajtson vissza a garázsba.

A Ferrarinak a Maláj nagydíjon is megbízhatósági problémái voltak, amikor Vettelnek az utolsó helyről kellett megkezdenie a versenyt. A csapatot számos kritika érte a technikai gondok miatt az utóbbi időben, versenyzőjük azonban védelmükre kelt.

„Normális dolog, hogy az embernek kritikái vannak, különösen, ha rosszul mennek a dolgok” – nyilatkozta a német. „Ez a munkánk része. De meg kell védenem őket [a Ferrarit], mert hihetetlen munkát végeztek eddig.”

„Egyszerűen balszerencse, hogy két versenyen is megbízhatósági problémák jöttek elő. De ez néha ilyen, és természetesen csalódott vagyok. Most fontos, hogy pihenjünk kicsit, aztán az utolsó versenyeken mindent beleadjak – majd meglátjuk, mi történik.”

Hamilton előnye 59 pontra nőtt, – ez már egy jelentős előny, ugyanis a következő versenyeken összesen maximum 100 pont gyűjthető.

„Még mindig van esélyünk idén” – próbált pozitív maradni Vettel. „Nyilvánvalóan nincsenek annyira irányításunk alatt a dolgok, mint szeretnénk, de összességében azt gondolom, hogy a csapat jó úton halad. Versenyről versenyre fejlődünk – sokkal messzebbre jutottunk, mint azt az emberek gondolták volna. Szóval van néhány pozitív dolog is, de ez a mai nap nem erről szól.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sebastian Vettel és a Ferrari számára folytatódik a balszerencse-sorozat: a Japán Nagydíjat is...

Hozzászólások

( komment)