Verstappen vs. Ocon

Vettel védelmére kelt Räikkönen: „Értelmetlen” hibáztatni őt

Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint „értelmetlen” analizálni Sebastian Vettel teljesítményét, is ujjal mutogatni rá a 2018-as szezonban elkövetett hibái miatt.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen szerint „értelmetlen” analizálni Sebastian Vettel teljesítményét, is ujjal mutogatni rá a 2018-as szezonban elkövetett hibái miatt.

A szezon első felében a német versenyző kiélezett küzdelmet vívott Lewis Hamiltonnal, az elmúlt időszakban azonban több hibát is elkövetett, minek köszönhetően már csak matematikai esélye van a világbajnoki cím megszerzésére.

Räikkönen szerint utólag könnyű megítélni az incidenseket, melyekben Vettel érintett volt az évad során.

„Nem tudom, hogy sok hibát követett-e el. Németországban kicsúszott, de ott nagyon trükkösek voltak a körülmények” – mondta Räikkönen a Motorsport.com című lapnak adott interjújában.

„Nem tudom, hogy tényleg ez diktálja-e a végeredményt. Nehéz megmondani. Mindig vannak, akik megpróbálnak ujjal mutogatni itt-ott, vagy azt mondani, ’ezért nem sikerült nyernie’.”

„Ha az ember ujjal akar mutogatni valakire, akkor millió dolgot lehet mondani, ’jobban kellett volna csinálni ezt, és akkor más lenne a végeredmény’.”

„De utólag már mindig könnyű ilyeneket mondani. 10 évre visszamenőleg is lehet mutogatni, hogy ’ezt másképp kellett volna csinálnod, és akkor nyertél volna’. Semmi értelme.”

Mivel Lewis Hamilton egy 7. hellyel világbajnok lehet a hétvégi Mexikói Nagydíjon, egy darabig még jó eséllyel Kimi Räikkönen marad a Ferrari legutóbbi bajnoka.

„Nem igazán gondolkodom ezen. Majd talán egy napon, amikor befejezem, elkezdek azon gondolkodni, hogy ’örülök, hogy világbajnok lettem a Ferrarival’.”

„De most nem igazán gondolkodom azon, hogy ’igen, én vagyok az utolsó’.” Az emberek mondják, de így alakult eddig. Majd meglátjuk, hogy mi lesz idén és jövőre.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek