Vettel: Verstappen akkor is nyomja, amikor már nem kellene... - F1VILÁG.HU

Vettel: Verstappen akkor is nyomja, amikor már nem kellene…

HIRDETÉS
Kiábrándító versenyt teljesített Japánban a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel, hátránya így 67 pontra nőtt az összetettben élen álló Lewis Hamiltonnal szemben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Kiábrándító versenyt teljesített Japánban a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel, hátránya így 67 pontra nőtt az összetettben élen álló Lewis Hamiltonnal szemben.

Vettel a szombati hibák után csak a 8. helyről rajtolhatott Szuzukában, és bár a verseny első köreiben pozíciókat nyert, végül összeütközött Max Verstappennel, és a mezőny végére csúszott vissza.

A Ferrari versenyzője aztán átrágta magát a mezőnyön, és a 6. helyen intette le a kockás zászló.

A verseny a csapatrádión azt mondta: „Ott volt a lehetőség, és ha nem próbálom meg, akár otthon is maradhatnék… Sajnálom, hogy ilyen eredményt értünk el.”

A négyszeres világbajnok a verseny után a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva azt mondta, véleménye szerint Verstappen nem adott neki elég helyet – habár a versenybírók nem büntették az incidensért a hollandot.

Arra a kérdésre, hogy tisztában volt-e azzal a támadás előtt, hogy Verstappen 5 másodperces időbüntetést kap majd a Kimi Räikkönennel szemben elkövetett szabálytalanság miatt, a német így felelt: „Igen.”

„Nyilván próbáltam megelőzni őt, de nem voltam rákényszerítve. Tudtam, hogy időbüntetést kap majd, ugyanakkor éreztem, hogy gyorsabbak vagyunk, szóval… Ráadásul nem volt teljesen feltöltve az akkumulátora az egyenesben, én pedig zárkóztam fel, jól sikerült a kigyorsításom. Nyilván a biztonsági autó hozzásegített ahhoz, hogy közelebb kerüljek hozzá.”

„Láttam a rést, és nyilván elkezdett védekezni, ahogy meglátta, hogy támadok. Viszont én már fogtam a belső ívet. Ő pedig ahogy meglátja, hogy valaki ott van közel hozzá, próbálja nyomni – amikor véleményem szerint már nem kellene. Kimit is kitolta a pályáról. Jött vissza a bukótérből, Kimi próbálkozott, és aztán összementek. Nem mindig jó az, ha a másiknak kell kikerülnie egy ütközést…”

„Mindannyian versenyzünk, a futam hosszú. Láttam a rést, máskülönben nem próbáltam volna meg. Az egész mezőnyön végigrágtam magam különösebb problémák nélkül – néha szorosabb volt, máskor kevésbé. Azt gondolom, mindig fontos, hogy helyet adjunk a másiknak. Nekem nem volt már hová mennem, és aztán összeütköztünk.”

Hirdetés

Vettel hozzátette, nem bánta meg, hogy megpróbálta az előzést, mert úgy érezte, meg tudja előzni Verstappent.

„Ez is része a versenyzésnek, félre ne értsenek, de… Nem bántam meg, hogy megpróbáltam. Persze ilyen végkifejlettel… Utólag nyilván könnyű okoskodni, hogy mit kellett volna másképp. Az autóban ülve láttam, hogy lehetőség kínálkozik. Ő töltötte az akkumulátorát, én használtam az enyémet, jobb volt a tempóm, el tudtam volna fordulni a kanyarban, fej-fej mellett voltunk, ő pedig nem adott elég helyet.”

Az idei bajnokságból még négy verseny van hátra, Vettel pedig azt mondja, továbbra is mindent beleadnak majd, hogy felzárkózzanak.

„Nem voltak könnyű heteink, de a csapatszellem rendkívüli, és ez sokat segít nekem. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk van, de nincs veszíteni valónk. Mindent beleadunk, még sok mindent tanulhatunk az autóról. Tovább próbálkozunk, harcolni fogunk, és aztán meglátjuk, mit hoznak a következő versenyek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!