Vettel: Verstappen már nem „fiatal versenyző”

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, ChineseGP2018

Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája a pole pozícióból rajtolva csak a 8. helyen végzett az F1-es Kínai Nagydíjon – a csapat először a taktikával nyúlt félre, majd a német pilóta Max Verstappennel ütközött, ez pedig megpecsételte a versenyét.

A 31. körben a két Toro Rosso ütközött egymással, ezért pályára küldték a biztonsági autót – ez volt az a pillanat a versenyen, amely kinyitotta a győzelmi kapukat a Red Bull előtt. Max Verstappen és Daniel Ricciardo is a bokszba hajtott friss gumikért, ezzel nagy előnyre tettek szert az élmezőnyben.

Vettel mellett előbb Ricciardo ment el, majd Verstappen érkezett meg mögé, aki támadni kezdte a németet, végül azonban összeütköztek a 14-es kanyarban. Az incidens eredménye az lett, hogy mindketten megpördültek, Vettel autója pedig láthatóan megsérült, így a futam további szakaszában már nem tudott megfelelő tempót autózni, és a 8. helyre csúszott vissza.

„Nem is láttam őt, egészen addig, amíg már túl késő nem volt. De még hagytam is neki egy kis helyet” – nyilatkozta Vettel arról, hogy hogyan emlékszik az ütközésre.

A német pilóta hozzátette, számított rá, hogy Verstappen utol fogja érni, és nem akart vele nagy csatába bonyolódni, hiszen tisztában volt vele, hogy értelmetlen lenne.

„Azt gondoltam, hogy korábban fog utolérni. Nem állt szándékomban keményen védekezni, mert Danielnél is láttam, hogy nem lenne értelme. Túl gyorsak voltak a friss gumikon.”

Nem akartam hátráltatni a versenyem a mögöttem lévők javára. De ő hibázott, blokkoltak a kerekei – ez néha megtörténik szélárnyékban az egyenesben. Azt hiszem, rosszul ítélte meg a helyzetet és ez tönkretette mindkettőnk versenyét.”

Vettel hozzátette, az eset nem fogható arra, hogy Verstappen még tapasztalatlan, hiszen már nem újonc pilóta – azonban nem bírálta túlzottan versenytársát, szerinte ez bárkivel előfordulhat.

Ő már nem fiatal, de ez megtörténhet akkor is, amikor 300 verseny van a hátad mögött” – folytatta a német. „Az autón belül nagyon nehéz megítélni az ilyen helyzeteket. De végső soron szem előtt kell tartanod ezeket a dolgokat, és biztosra kell menned, hogy nem fogsz ütközni. Mindketten szerencsések voltunk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!