Megosztás:

Vettel: Verstappen már sokkal higgadtabb

Vettel a pályán nem, csak a bokszban tudta megelőzni Verstappent.
Vettel a pályán nem, csak a bokszban tudta megelőzni Verstappent. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, Max Verstappen vezetési stílusa sokat javult a korábbiakhoz képest, azonban még egy kicsit lehetne nyugodtabb az olyan helyzetekben, amikor pozícióját kell védenie.

Vettel és Verstappen szoros csatát vívott a Brit Nagydíjon a harmadik helyért, a küzdelem során mindketten kicsit leszorították a másik pilótát a pályáról. A versenyt követően mindkét versenyző úgy nyilatkozott, összességében fair küzdelem volt, azonban a négyszeres világbajnok szerint még egy kicsit le kell nyugodnia a holland pilótának.

Verstappen védekezési taktikáját a múltban sokan támadták, ezért tavaly tisztázni kellett, hogy mit szabad tenniük a versenyzőknek a fékezési zónákban.

„Nem mondanám, hogy számítottam rá, de tudjuk, hogy egy kicsit izgatott ilyenkor” – utalt Vettel arra, hogy a Red Bull fiatal pilótája Silverstone-ban is a vitatott manővert hajtotta végre.

„Olyan keményen próbál védekezni, amennyire csak lehet, de egy ponton már meg kell tartanod a pozíciód. Biztos vagyok benne, hogy le fog nyugodni, még mindig nem teljesített túl sok futamot.”

A kérdésre, átlépte-e a határt Verstappen, a Ferrari-versenyző így válaszolt: „Nem, nem igazán. Ezen lehet vitatkozni – mit hozott neki? Gyorsabbak voltunk, ez világos volt, szóval a kiálláskor elkaptuk őt. Senki mással nem harcoltunk, szóval rendben van így. Már így is sokkal higgadtabb, szóval ez normális.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott a Brit Nagydíjon.

Hozzászólások

( komment)